Primăria Piteşti obligată să-i plătească contabilei-şef 183.000 de euro

Şefa Serviciului Contabilitate din cadrul Primăriei Piteşti, Floarea Orăşanu, a reuşit să obţină, prin decizie judecătorească, despăgubiri de 182.688 de euro pentru 5.709 mp. de teren aflat la groapa de gunoi de la Albota. Un calcul simplu ne arată că doamna Orăşanu a obţinut un preţ record acum, când piaţa imobiliară este la pământ: 32 de euro pe metrul pătrat. Asta în vreme ce preţul terenurilor în zonă nu sare de 10 euro / mp. Interesant este faptul că banii îi va primi chiar de la instituţia căreia îi administrează bugetul, iar ordinul de plată şi-l va face singură doamna Orăşanu. În 2010, Consiliul Judeţean Argeş a dat o hotărâre prin care mai multe terenuri din apropierea gropii de gunoi de la Albota au fost considerate de utilitate publică şi a cerut Primăriei Piteşti exproprierea lor. Suprafeţele de teren respective erau necesare pentru extinderea gropii de gunoi ecologice, extindere prevăzută în etapa a doua a implementării măsurii ISPA, privind managementul integrat al deşeurilor solide în Argeş.Printre cei care deţineau terenuri în zonă se afla şi Floarea Orăşanu, contabila-şefă din cadrul Primăriei Piteşti care, în 2008, împreună cu Ion Din, din Albota, a fost pusă în posesie pe 11.000 de mp de teren. Terenul se află exact în zona unde se va construi a doua celulă a gropii de gunoi ecologice de la Albota.
La vremea respectivă, s-a speculat faptul că proiectul gropii ecologice de gunoi a fost croit din start să treacă peste suprafeţele de teren ale anumitor persoane. În astfel de situaţii, proprietarii sunt chemaţi la negocieri pentru a se stabili valoarea despăgubirilor, iar, dacă părţile nu se înţeleg, se ajunge în instanţă.
Aşa s-a întâmplat şi în acest caz, când după lungi negocieri, nu s-a căzut la o înţelegere între Primăria Piteşti şi contabila-şefă, motiv pentru care Floarea Orăşanu şi Ion Din au decis să dea municipalitatea în judecată. La începutul acestei luni, pe 4 iulie, Tribunalul Argeş a dat o hotărâre prin care Primăria Piteşti va trebui să o despăgubească pe contabila-şefă cu 183.000 de euro. Iată şi motivarea instanţei: „Dispune exproprierea suprafeţei de 5.709 mp situată în intravilanul municipiului Piteşti, pct. Tancodrom, tarlaua 23, parcela 351 – 359 proprietatea numiţilor Din Ion şi Orăşanu Floarea, pentru cauză de utilitate publică. Stabileşte cuantumul despăgubirilor la suma de 182.688 euro la cursul BNR în ziua efectuării plăţii”.
Ce-i drept, hotărârea nu este definitivă, Primăria Piteşti putând să facă apel. Rămâne de văzut acum cum îşi va pregăti strategia de apărare în acest caz, destul de sensibil, primarul Tudor Pendiuc, deoarece dacă primăria va plăti cei 183.000 de euro, speculaţiile vor curge gârlă, iar edilul acuzat de „noncombat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.