ANALIZĂ Dintre cele şapte primării de oraşe din judeţ, doar cea din Ştefăneşti nu are website. De mulţi ani, Internetul a devenit un instrument vital în comunicare, inclusiv pentru autorităţile publice. Iar administraţiile locale nu puteau rămâne indiferente la acest fenomen, dovadă fiind faptul că şase dintre cele şapte primării de oraşe din Argeş au pagini proprii web – cu excepţia Primăriei Ştefăneşti – pagini care, în marea lor majoritate, conţin multe informaţii şi documente utile cetăţenilor.

Însă, ca orice website, şi paginile primăriilor de oraşe din judeţul nostru au plusurile şi minusurile lor. Le-am analizat pe toate, în detaliu.

Primăria Câmpulung. O surpriză plăcută din punct de vedere…web. Un site bine structurat şi cu foarte multe informaţii utile. Pe site-ul Primăriei, cetăţenii pot găsi şi descărca toate documentele ce le sunt necesare. Şi la „Galerie foto” Primăria stă bine, imaginile fiind mari şi clare, ilustrând evenimente recente. O secţiune bogată este dedicată istoriei oraşului. Tot pe site găsim şi un link la site-ul de informare şi promovare turistică a oraşului Câmpulung. Primăria Câmpulung şi-a postat pe site inclusiv linkuri la câteva… pensiuni din zonă. Şi la capitolul „ştiri” site-ul stă foarte bine.
Primăria Costeşti. Primăria Costeşti este singura din judeţ care are cont pe Facebook. Tot pe pagina de deschidere sunt mai multe ştiri, partea negativă fiind că niciuna dintre acestea nu este datată. La capitolul „Costeşti în imagini”, Primăria nu stă rău. Ce să faci, însă, când aştepţi câteva minute ca să ţi se deschidă o poză? Ca detaliu inedit, site-ul are şi o secţiune cu…referatele primarului.  În ceea ce priveşte actele utile pentru cetăţeni care pot fi descărcate, acestea sunt extrem de puţine. În ceea ce priveşte vizitatorii online, pe site erau înregistaţi săptămâna trecută 29.992.

Pe site-ul Primăriei Curtea de Argeş, serviciile online sunt…error

Primăria Curtea de Argeş
. Un site simplu, fără multe artificii grafice. Dacă vrei să afli diferitele acte de care ai nevoie, accesezi un link şi ţi se deschide un…document Word. Mult mai modern ar fi fost să se deschidă o nouă pagină web. La capitolul „Album foto”, pozele sunt în format…microscopic şi pot fi cu greu văzute. Marele minus este la secţiunea „Servicii Online”, secţiune care…nu poate fi accesată, la fiecare click apărând „Server error”. La secţiunea „Anunţuri”, se poate vedea doar un anunţ (şi acela în format word) tocmai din anul…2007. Primăria Curtea de Argeş stă în schimb bine la secţiunile „Proiecte” şi „Declaraţii de avere”, care sunt la zi, în general. Instituţia nu are o secţiune de ştiri, singura ştire fiind postată pe pagina de deschidere şi datând din 1 septembrie 2010. Site-ul nu are secţiune în limba engleză. Cam puţin…
Primăria Mioveni. Un oraş tânăr cu un website foarte bun din punct de vedere al conţinutului. Ca şi la colegii de la Câmpulung, şi aici cetăţenii pot găsi online toate formularele necesare. Primăria are şi o utilă hartă interactivă online. Albumele foto sunt tot timpul actualizate, ca şi evenimentele şi anunţurile postate pe site. Ca detaliu inedit şi interesant, de pe site-ul Primăriei Mioveni poţi alege să vezi live ce se întâmplă în centrul oraşului prin intermediul celor şase camere video care transmit 24 de ore din 24. Primăria Mioveni are cei mai mulţi vizitatori online la ora actuală, peste 470.000, fiind campioană online între primăriile de oraş.
Primăria Piteşti. Un site extrem de bogat în informaţii, ştiri şi anunţuri. Ca plus, Primăria Piteşti este singura din judeţ care are şi o variantă în limba engleză la website, variantă bine structurată şi de unde străinii pot afla multe date şi informaţii utile. Harta interactivă a municipiului este o altă bilă albă. În mod paradoxal, Primăria Piteşti avea până săptămâna trecută doar 58.833 de vizitatori online, fiind la acest capitol pe locul trei.
Primăria Ştefăneşti. Surpriza neplăcută din această analiză, singura care nu are un site web, deşi, oficial, este oraş. În practică însă, Ştefăneştiul mai are foarte multe de făcut pentru a merita statutul de oraş. Inclusiv o pagină de… Internet.
Primăria Topoloveni. Surprinde de la început numărul mare de vizitatori online, nu mai puţin de 466.668. Ne-a plăcut secţiunea de fotografii dedicate Topoloveniului de altădată. Ca minus, la secţiunea „Proiecte în derulare”, ultimele proiecte…în derulare postate datează din 2009.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI