Primele 3 elicoptere pentru salvare montană au ajuns în România

Primele 3 elicoptere pentru salvare montană au ajuns în România. Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. a recepționat trei elicoptere, destinate gestionării situațiilor de urgență, achiziționate în baza proiectului VIZIUNE 2020.

Joi, 4 martie, la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. s-a desfășurat activitatea de recepție a primelor trei dintre cele șase elicoptere H135, cu următoarele trei livrări programate până la mijlocul anului 2021.

Aeronavele au fost achiziționate cu fonduri europene, prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. În afara celor 6 aparate pentru salvare montană, prin proiecte vor mai fi cumpărate și alte 6 elicoptere medii/grele variante naval, respectiv uscat.

La sfârșitul lunii iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani, care prevede cumpărarea a până la 10 elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate operațiunilor medicale aeriene și misiunilor de căutare și salvare (SAR) în țară. Până la acest moment, ulterior semnării a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la șase elicoptere de tip H135, care urmează să fie folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here