De la 1 decembrie 2016, șomerii care se angajează în alte localităţi decât cea de domiciliu vor primi o primă de instalare de 12.500 de lei, acordată în două tranşe.

De asemenea, autoritățile introduc şi o primă de activare, de 500 de lei, „pentru orice şomer de lungă durată indemnizat cu venitul minim garantat, care semnează un contract de muncă”.

Guvernul a aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă care va produce o reforma pe piata muncii. Incepand cu 1 decembrie vor fi implementate o serie de masuri in sprijinul somerilor care doresc sa se angajeze, constand in prime de activare, de instalare si de incadrare. O persoana care doreste sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 km pentru a se angaja va putea beneficia o prima de instalare de 12.500 de lei. O persoana care nu are loc de munca si nu primeste indemnizatie de somaj, dar doreste sa se angajeze, va putea beneficia de o prima de activare de 500 lei. De asemenea, cei care fac naveta la o distanta mai mare de 15 km de localitatea in care isi au domiciliul, vor beneficia de o prima de incadrare de 0,5 lei/km dar nu mai mult de 55 lei/zi.

Comments

comments