Update 19:30 :Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, va fi eliberat din arestul preventiv, urmând a fi cercetat în arest la domiciliu, a decis definitiv miercuri Curtea de Apel Bucureşti.

 Totodată, instanța a decis ca oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi să fie cercetați tot în stare de arest la domiciliu, aceștia scăpând și ei de arestul preventiv.

 Astăzi primarul Tudor Pendiuc află răspunsul la cererea depusă pentru a fi cercetat în libertate. În ciuda demersului făcut de avocaţii săi, procurorii spun că împotriva lui sunt probe solide -declarații și interceptări.

În plus, edilul avea informații confidențiale chiar din interiorul DNA.
Principala acuzație adusă primarului este că ar fi luat mită un milion de euro, din care 130 de mii de euro ar fi valoarea unui apartament situat într-un complex rezidențial din București și trecut pe numele fiicei sale, Ema Pendiuc.

Pe lângă aceste acuzaţii, pocurorii mai au şi un alt as în mânecă, declarația dată de un martor cu identitate protejată, numit „Veritas”. Acesta a infirmat că Ema Pendiuc ar fi primit cu împrumut suma de 98.000 de euro de la cetățeanul turc Inal Cagri. Împrumutul ar fi fost fictiv, iar Ema nu avea acești bani când „a cumpărat” apartamentul de la magnatul Conarg, Valentin Vişoiu. Astfel, imobilul ar fi șpaga dată de afaceriști pentru Pendiuc, spun procurorii DNA. În schimb, aceștia ar fi favorizați într-un contract privind asocierea cu Publitrans, compania de transport local. În acelaşi dosar mai sunt reţinuţi Gheorghe Văsîi, Constantin Scarlat şi Valentin Vişoiu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI