scoalaPrimarul Comunei Bascov, Gheorghe Stancu, și directorul ADR Sud Muntenia Liviu Mușat au semnat miercuri, în prezența președintelui CJ Argeș Florin Tecău și a subprefectului Ion Burnei, proiectul pe fonduri REGIO pentru reabilitarea Școlii generale cu clasele I-VIII Valea Ursului. Pentru 3,3 milioane de lei, din care 1, 8 milioane de lei fonduri nerambursabile, cât este valoarea totală a proiectului, vor fi executate lucrări de reabilitare exterioare și interioare a celor două corpuri de clădire, plus un sistem modern propriu de încălzire iar laboratoarele vor fi dotate cu mobilier modern.
Potrivit primarului Stancu, comuna sa, spre deosebire e altele, nu duce lipsă de copii, Bascovul numărând circa 2300 de tineri, dintre care dintre care 1200 de copii între 3 şi 14 ani, conform ultimului recensământ. În plus, dovada muncii responsabile a edililor locali, ce acordă o mare importanţă culturii, formării profesionale şi învăţământului şi procesului educativ, 18% populația comunei, din cei 10.500 de locuitori, au studii superioare.
Cu acest prilej, Gheorghe Stancu a ţinut să îi mulţumească directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat şi echipei sale pentru sprijinul acordat, în situaţia în care promovarea proiectului pentru obţinerea de fonduri europene a pornit cu stângul din cauza unui studiu de fezabilitate nu foarte bine realizat. În schimb, cu ajutorul celor de la ADR, care au muncit în unele zile până seara târziu, şi a echipei consultantului, firma Andralex condusă de Flori Grigoraş, căreia i-a adre4sat, de asemenea, mulţumiri, acest proiect a devenit unul de succes.
„Vreau să anunț că semnarea acestor proiecte înseamnă că suntem doar la jumătatea drumului, la finalul li sperăm să oferim populației din Bascov, elevilor, condiții moderne, europene, de studii ", a menționat și directorul ADR Sud Muntenia.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI