Primarul reținut în scandalul sexual a convins aproape 2.800 de cetățeni să-l voteze

Luni, 27 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș l-au reținut pentru 24 de ore pe Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești. Edilul este acuzat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal.

Potrivit polițiștilor, din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, edilul, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

În urmă cu doi ani, în 2020, Mihai Georgescu a fost ales primar cu aproape 3.000 de voturi

La alegerile locale din vara anului 2020, Mihai Georgescu din partea PSD a obținut 2.706 de voturi, fiind candidatul clasat pe locul 1 și preferat de locuitorii din Călinești. Trebuie menționat că scorul nu este unul mare, comuna având peste 11.000 de locuitori, iar principalul contracandidat, reprezentantul PNL, Nicolae Gavrilescu, nu a mai putut candida, fiind declarat incompatibil de ANI.

Trebuie menționat și faptul că primarul din Călinești este și „recidivist”, având și în trecut probleme cu legea, fiind chiar condamnat într-un dosar de contrabandă cu alcool, pe vremea când era inspector la Fisc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.