Călinești, primăria blestemată! Toți primarii comunei au avut probleme grave cu legea

Deși poate părea o exagerare, a spune că Primăria Călinești este una blestemată se dovedește a fi, pe zi ce trece, un fapt mai mult decât  real. Mihai Georgescu, primarul în funcție a celei mai mari localități a județului, tocmai a fost audiat și reținut 24 de ore pentru că a încercat să își folosească influența sa ca șef pentru a obține favoruri sexuale de la una dintre subordonate, în schimbul mutării pe o funcție la cabinetul său. Aici, îi promitea primarul, nu ar fi trebuit să facă mai nimic,  doar să fie la dispoziția sa o oră, două, când acesta avea „nevoie” de ea. Așa se aude, clar, în înregistrările depuse la dosar și făcute publice pe diverse canale. Problema e și mai mare: omul este „recidivist”, având și în trecut probleme cu legea, fiind chiar condamnat într-un dosar de contrabandă cu alcool, pe vremea când era inspector la Fisc.

Și precedentul edil al comunei, Gheorghe Ionescu, a avut probleme cu legea, legate de felul în care a gestionat banii primăriei. El s-a ales cu o condamnare pentru delapidare, scăpând însă de a doua acuzație, de abuz în serviciu. Cu suspendare, dar cazierul penal este pătat serios… Alături de el a fost condamnați și viceprimarul comunei, Vasile Meilescu. Cercetată și judecată a fost și contabila primăriei, Sidonia Roșu, care a scăpat „la mustață” de condamnare, deabia în ultima instanță.

Deloc surprinzător, și Nicolae Gavrilescu, primarul dinaintea lor, a fost condamnat penal, tot pentru nereguli la primărie. El a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu pentru că în timpul mandatului a alocat „cu dedicație” un contract pentru construirea unei baze sportive, unui anumit om de afaceri. Contractul a fost supraevaluat și nici prevederile legale nu au fost respectate, drept pentru care la bugetul local a fost creat un prejudiciu mai mult decât mărișor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here