Primarul din Vlădeşti a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. El va face muncă în folosul comunităţii la Centrul de zi Bambi din Câmpulung

1,031 views

Aflat în conflict de interese, primarul comunei Vlădeşti, Dică Hristu Cristian, a fost cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul comunei Vlădeşti a fost acuzat că a făcut afaceri între firmele controlate de membri ai familiei sale și primăria pe care o conducea.

Edilul a pierdut procesul cu ANI în decembrie 2015, dar a contestat raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins acţiunea. Edilul din Vlădeşti a mers însă mai departe şi a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nici de această dată decizia nu este una favorabilă primarului, deoarece ultima cale de atac a acestuia a fost respinsă. Astfel, pe 31 mai 2017, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul „declarat de Dică Hristu Cristian”, declarat ca nefondat. Sentinţa fiind definitivă.

Cum sentinţa a fost definitivă, primarul Dică Hristu Cristian şi-a pierdut mandatul de primar, în localitatea Vlădeşti urmând să se organizeze alegeri locale parţiale.

Primarul din Vlădeşti a fost însă declarat de ANI în conflic de interese administrativ, dar şi penal.

Dacă în administrativ a rămas fără funcţia de primar, în urma procesului penal Hristu Cristian a fost condamnat marţi, 28 octombrie 2017, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani. Sentinţa este definitivă.

Solutia pe scurt: ÎN COMPLET DE DIVERGENŢĂ CU MAJORITATE D E C I D E: Admite apelul PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CÂMPULUNG, împotriva sentinţei penale nr.134 din 18 mai 2017 pronunţată de Judecătoria Câmpulung în dosarul nr.1989/205/2016.

Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând înlătură soluţia de renunţare la aplicarea pedepsei cu toate consecinţele. În baza art. 301 alin. 1 din Cp cu aplic. art. 5 din Cp, cu aplic art. 35 din Cpp, condamnă pe inculpatul Dică Hristu Cristian la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani.

În baza art. 93 alin 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 din Cp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României. În baza art. 93 alin. 3 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Centrul de Zi Bambi Câmpulung sau Complexul Servicii Comunitare Câmpulung…

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28 noiembrie 2017, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie….

 

Comments

comments