Primarul din Vlădeşti a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. El va face muncă în folosul comunităţii la Centrul de zi Bambi din Câmpulung

Aflat în conflict de interese, primarul comunei Vlădeşti, Dică Hristu Cristian, a fost cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul comunei Vlădeşti a fost acuzat că a făcut afaceri între firmele controlate de membri ai familiei sale și primăria pe care o conducea.

Edilul a pierdut procesul cu ANI în decembrie 2015, dar a contestat raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Pitești i-a respins acţiunea. Edilul din Vlădeşti a mers însă mai departe şi a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nici de această dată decizia nu este una favorabilă primarului, deoarece ultima cale de atac a acestuia a fost respinsă. Astfel, pe 31 mai 2017, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul „declarat de Dică Hristu Cristian”, declarat ca nefondat. Sentinţa fiind definitivă.

Cum sentinţa a fost definitivă, primarul Dică Hristu Cristian şi-a pierdut mandatul de primar, în localitatea Vlădeşti urmând să se organizeze alegeri locale parţiale.

Primarul din Vlădeşti a fost însă declarat de ANI în conflic de interese administrativ, dar şi penal.

Dacă în administrativ a rămas fără funcţia de primar, în urma procesului penal Hristu Cristian a fost condamnat marţi, 28 octombrie 2017, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani. Sentinţa este definitivă.

Solutia pe scurt: ÎN COMPLET DE DIVERGENŢĂ CU MAJORITATE D E C I D E: Admite apelul PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CÂMPULUNG, împotriva sentinţei penale nr.134 din 18 mai 2017 pronunţată de Judecătoria Câmpulung în dosarul nr.1989/205/2016.

Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând înlătură soluţia de renunţare la aplicarea pedepsei cu toate consecinţele. În baza art. 301 alin. 1 din Cp cu aplic. art. 5 din Cp, cu aplic art. 35 din Cpp, condamnă pe inculpatul Dică Hristu Cristian la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani.

În baza art. 93 alin 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 din Cp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României. În baza art. 93 alin. 3 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Centrul de Zi Bambi Câmpulung sau Complexul Servicii Comunitare Câmpulung…

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28 noiembrie 2017, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie….

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here