După mai bine de 8 ani de la momentul accidentului, şi la mai bine de 1 an de la trimiterea sa în judecată, instanţa a pronunţat prima sentinţă în cazul primarul comunei Vedea, Niculae Dochinoiu, care a omorât un om, băut fiind la volan!

Potrivit sentinţei judecătoriei Piteşti, dată pe 28 mai, edilul din Vedea, fost colonel de aviaţie, a fost găsit vinovat pentru că pe 13 martie 2007 a accidentat mortal un om şi apoi a plecat de la locul accidentului, lăsându-l să zacă pe caldarâm, în noapte, pe ploaie.

El a fost oprit de Poliţie la câţiva kilometri de locul unde se petrecuse incidentul. Dochinoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Instanţa a decis suspendarea executării sub supraveghere şi a fixat un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia acesta, pe lângă alte restricţii, nu are voie să conducă niciun fel de autovehicul!! În plus, în tot acest timp, trebuie să se prezinte regulat la Serviciul de Probaţiune, să anunţe orice deplasare mai mare de 8 zile, să comunice şi să justifice dacă îşi schimbă locul de muncă şi să dea socoteală despre toate mijloacele sale de existenţă.

Tot prin sentinţă, Docjonoiu trebuie să plătească, în solidar cu societatea de asigurări, despăgubiri morale de 75.000 de euro rudelor bărbatului omorât. Tot în solidar trebuie să achite şi cheltuielile Spitalului Judeţean, făcute pentru încercarea de salvare a omului, 462,62 de lei!

Cum însă, s-a dovedit în timpul cercetărilor şi procesului, la momentul producerii accidentului era sub influenţa băuturilor alcoolice, este de aşteptat ca şi societatea de asigurări să se întoarcă împotriva lui, pentru a scăpa de partea lor de despăgubire.

Sentinţa Judecătoriei nu este valabilă, ambele părţi, atât rudele, statul şi Spitalul Judeţean Argeş, cât şi Niculae Dochinoiu putând face apel la Tribunal.  

Comments

comments

DISTRIBUIȚI