Primarul din Uda, Florin Maria, şi-a pierdut mandatul. ICCJ a decis, definitiv şi irevocabil că edilul a fost în incompatibilitate

Florin Maria, primarul comunei Uda, acum membru PSD, a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, şi, odată cu el, şi mandatul!

Florin Maria a candidat pentru PDL la alegerile din 2012 dar a decis să treacă de partea PSD pentru a primi mai mulţi bani de investiţii de la Consiliul Judeţean pentru comuna sa. Încă, el a fost o afacere păguboasă pentru PSD Argeş, unde s-a „柎ransferat“・de la PDL, odată cu Ordonanţa care le permitea aleşilor locali să treacă dintr-un partid în altul, fără să îşi piardă funcţia.
ANI îl declarase deja incompatibil, pentru că, în timpul exercitării mandatului de primar, el a deţinut şi calitatea de administrator la o firmă a familiei, dar şi pe cea de comerciant, pe persoană fizică, fapt sancţionat prin lege. Recursul intentat de edilul din Uda, încă de acum un an şi ceva, împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti, care dădea dreptate ANI, a fost respins la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca fiind neîntemeiat. Fiind ultima cale de atac, decizia este definitivă şi irevocabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.