Toamna este, prin excelenţă, anotimpul recoltei. Pentru administraţia publică locală din Bascov, condusă de primarul Gheorghe Stancu, toamna aceasta este una extrem de bogată în realizări şi împliniri.

O participare la Congresul Organizaţiei Mondiale a Oraşelor şi Autorităţilor Locale din Maroc, un Premiu de Excelenţă pentru administraţie, găzduirea, în premieră pentru o comună argeşeană, a şedinţei Colegiului Prefectural, dar şi finalizarea înfrăţirii cu localitatea Casetas, Spania, sunt doar câteva dintre realizările din această toamnă.

În primul rând, la începutul lunii octombrie, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu a participat, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), filiala Argeş, la Summitul Mondial al liderilor locali şi regionali şi la cel de-al IV-lea Congres al Organizaţiei Mondiale a Oraşelor şi Autorităţilor Locale, desfăşurat al Rabat, în Maroc, unde au participat delegaţi din 106 ţări din întreaga lume. Din partea României au fost prezenţi doar 13 primari de comune, printre care şi Gheorghe Stancu.
Tema principală a reuniunii din Maroc a fost legată de problemele cu care se confruntă administraţiile publice locale, iar discuţiile s-au purtat în cadrul unor grupuri de lucru. Sesiunea plenară a adunării s-a desfăşurat sub sloganul „Imaginaţi-vă societatea, construiţi democraţia!“, iar seminariile s-au axat pe teme de interes cum ar fi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, întărirea solidarităţii în teritorii, finanţarea şi administrarea serviciilor locale esenţiale, planificarea bugetelor şi finanţarea oraşelor şi comunelor securitatea nutriţiei şi a alimentelor, dezvoltarea şi cooperarea centralizată, sprijinirea noii guvernări locale şi dinamica schimbărilor, promovarea diversităţii, participarea cetăţenilor la guvernarea locală, rolul autorităţilor publice locale în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă etc. În Maroc, edilul Gheorghe Stancu a reprezentat Bascovul şi la recepţia oferită de ambasadorul României, Excelenţa Sa Simona Mariana Ioan.

Bascovul, singura comună din ţară premiată pentru rezultatele administraţiei publice

Pe 24 octombrie, la Poiana Braşov a avut loc cel mai important eveniment al toamnei în administraţia publică, cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, organizată de portalul cu acelaşi nume în colaborare cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Bascovul a fost singura comună din ţară, din cele 2.860 câte există în România, premiată pentru iniţiativele sale şi investiţiile de anvergură, precum şi pentru rezultatele administraţiei publice. „Din întreaga ţară doar noi am fost premiaţi! Şi, alături de noi, şi prefectul Argeşului, domnul Cristian Soare a obţinut un premiu, fiind printre cei doar 7 prefecţi cărora li s-a acordat această recunoaştere! Au mai fost premiaţi câţiva primari de oraşe mari, printre care Nechita de la Iaşi, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Eu zic că numărul foarte mic de premiaţi precum şi compania în care ne-am aflat spun multe!”, spune Gheorghe Stancu, edilul din Bascov.
Printre reuşitele acestei toamne, edilii comunei pot trece şi faptul că au găzduit şedinţa Colegiului Prefectural, Bascovul fiind prima comună din judeţ unde conducerea Instituţiei Prefectului a decis să invite primarii din tot judeţul. Noua şi moderna Casă de Cultură a impresionat musafirii, printre care s-a numărat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.
Nu în ultimul rând, edilii din Bascov se pot declara mulţumiţi că săptămâna aceasta vor finaliza protocolul de înfrăţire cu localitatea spaniolă Casetas, de lângă Zaragoza, parafând astfel o înţelegere şi o prietenie veche de multă vreme. „Casetas este o localitate asemănătoare nouă, ca număr de locuitori şi dezvoltare. Reprezentanţii lor au fost la noi, la Ziua Comunei, în septembrie, şi au fost foarte încântaţi, iar acum noi le întoarcem vizita. Vom face acolo o înfrăţire în patru, de fapt, pentru că vor veni şi reprezentanţii din Caspician, Bulgaria, şi Celico, Italia, cu care noi suntem deja înfrăţiţi!”, ne-a declarat primarul Bascovului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI