Primarul de la Rociu s-a pus cioban la oile prefectului

STÂNA POLITICĂ Deşi fac parte din partide diferite, primarul Aurel Bălăşoiu şi prefectul Gogu Davidescu s-au combinat, într-o afacere de tradiţie: oierit. Unu-i PSD, altu-i PDL şi, cu toate acestea, primarul social- democrat din Rociu, Aurel Bălăşoiu, are grijă ca de ochii din cap, de câţiva ani, de peste 100 de oi ale prefectului apolitic, democrat-liberalul Gheorghe Davidescu. Mariajul mioritic dintre cei doi a început în 2009, când primarul din Rociu şi prefectul au devenit asociaţi la stână, Aurel Bălăşoiu cu 241 de capete, iar Gogu Davidescu cu 124. Cunoscut pentru modul său de lucru „cu mâinile curate” şi acţionar doar pe la spate, prefectul Davidescu nu s-a înscris pe lista fermierilor argeşeni, oile sale fiind trecute în acte în patrimoniul primarului din Rociu.
Numărându-se printre cei mai mari latifundiari din Argeş, primarul Aurel Bălăşoiu este proprietarul unei ferme, „Agricola Şerbăneşti”, cu peste 1.450 de hectare de teren, de unde a câştigat, numai anul acesta, 200.000 de euro doar din subvenţii. Şi pentru oi primarul încasează subvenţii, circa 700 de mii de lei vechi pe cap de oaie, pe care îi împarte frăţeşte cu prefectul, başca profitul anual din miei, brânză, caş şi lână, numai că Aurel Bălăşoiu tace ca un mieluşel când îl întrebi de „combinaţia” ovină cu Gogu Davidescu. „De unde aţi auzit dumneavoastră aşa ceva? Cine v-a spus? Domnul prefect nu are nicio oaie la mine”, s-a arătat surprins primarul latifundiar din Rociu, care nu vrea să-şi deconspire partenerul de business, mai ales din cauza relaţiilor tensionate existente între partidele din care cei doi fac parte, PDL şi PSD.
Pentru a-i împrospăta puţin memoria primarului din Rociu, îi reamintim că, în urmă cu doi ani, a depus la APIA, ca să obţină subvenţii, două cereri, ambele pe numele său, dar separat în ceea ce priveşte numărul de oi, pe data de 28.05.2009. În prima cerere a cerut subvenţii pentru 241 de capete, ale sale, iar în cea de-a doua a cerut subvenţii pentru 124 de capete, de această dată ale prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.