Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești și-a prăznuit ocrotitorul. Credincioşii Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti au sărbătorit astăzi hramul bisericii. Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie Arhierească.

Printre cei prezenți la eveniment a numărat și edilul Piteștiului, Cristian Gentea.
În final a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, iar credincioșii prezenți au primit din partea parohiei diferite daruri.
În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Argeșean a îndemnat pe cei prezenţi să renunțe la viața păcătoasă avându-l permanent ca model pe Sfântul Ioan Botezătorul. De asemenea Chiriarhul Eparhiei a mulţumit credincioşilor pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos, adresând și urări de sănătate celor sărbătoriți astăzi.
Bucuria acestui moment așteptat de toți credincioșii parohiei a fost exprimată prin cuvântul rostit de părintele paroh Ion Popescu, profesor de dogmatică în cadrul Facultății de Teologie, Litere. Istorie și Arte din municipiul Pitești.
Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti a fost construită în anul 1888, în locul unei biserici de lemn din secolul al XVII–lea. Printre ctitorii principali ai acestui sfânt lăcaş de rugăciune se numără şi episcopul Ghenadie al Argeşului.

Comments

comments