IPS Teodosie continuă oficierea de slujbe, chiar dacă a fost depusă o plângere penală pe numele său în care este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că mii de oameni au venit să ia apă sfinţită de Bobotează, la Constanţa. De asemenea, arhiepiscopul Tomisului a precizat că autorităţile i-au cerut să facă consultare pentru a şti câţi preoţi se vaccinează anti-COVID, potrivit romaniatv.net

„Ni s-a cerut în două zile să confirmăm câţi preoţi se vaccinează. Nu putem în două zile. În zilele de sărbători suntem la biserici, suntem cu credincioşii. Am cerut o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni. E liber orice preot să se vaccineze, dar fiecare cu o conştiinţă responsabilă.

Ni se cere cum se vaccinează preoţii. Îi vom consulta o săptămână, că doar nu arde nimic. Fiecare se vaccinează, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt în cunoştinţă de cauză. Am consultat mulţi specialişti şi voi mai consulta. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi. Este sigura dată când o pandemie este dirijată mai mult politic decât medical. Am semne de întrebare”, a spus ÎPS Teodosie.

Întrebat despre posibilele restricţii aplicate Bisericii de marile sărbători, arhiepiscopul Tomsiului a spus că „Biserica nu se va mai închide”.

E sărbătoare pentru toţi creştinii ortodocşi. Sărbătoarea nu se poate amâna. Biserica nu se va mai închide. Nu voi închide nicio biserică, orice ordin ar veni. Biserica e a lui Hristos”, a spus ÎPS Teodosie, la România TV.

Comments

comments