Primăria Piteşti a votat, la începutul săptămânii trecute, o hotărâre de Consiliu Local “privind aprobarea metodologiei de acordare a gratuității la transportul cu metroul beneficiarilor Legii nr. 448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”・

Pentru că în textul acesteia apare şi cuvântul METROU, deşi, evident, nici în secolul următor Piteştiul nu va beneficia de aşa mijloc de trasport, primarul Piteştiului a revenit cu precizări. Spune că legea, românească fiind, are nişte prevederi orecum hilare în anumite contexte, cum este şi acesta! Şi nu are ce face, deşi toată lumea face mişto de domnia sa şi colegii consilieri, trebuie să reproducă în hotărârârea de consiliul exact textul de lege.

Cu privire la aplicarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reiterez următoarele:

Potrivit acestei reglementări, persoanele cu handicap grav și accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport urban, cu mijloacele de transport în comun DE SUPRAFAȚĂ și cu METROUL.
Transportul se efectuează în baza legitimației de transport urban care este valabilă pe întreg teritoriul țării, fiind recunoscută de TOATE STRUCTURILE DE TRANSPORT LOCAL.

Legitimația este eliberată de direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului București, finanțarea fiind făcută din BUGETELE LOCALE.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 privind aprobarea metodologiei de acordare agratuității la transportul cu metroul, beneficiarilor Legii nr. 448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în aplicarea Legii nr.448/2006, a fost aprobată Metodologia de acordare a gratuității la transportul cu METROUL, precum și categoriile de persoane cu handicap care pot beneficia de aceste gratuități.

Concluzionând, promovarea și adoptarea Hotârârii Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 s-a făcut în aplicarea Legii nr.448/2006.

Comments

comments