La începutul lunii aprilie, primarul Gheorghiță Boțârcă a semnat la București contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare drumuri locale în orașul Topoloveni”. Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea totală a investiției este de peste 11,3 milioane lei, din care MDRAP va aloca suma totală de 10,6 milioane lei, restul fiind contribuția autorității locale.

Necesitatea investiţiei este dată de faptul că stadiul fizic actual al drumurilor nu permite o legătură decentă între zonele/satele accesibile de pe aceste drumuri. În prezent străzile ce urmează a fi modernizate au partea carosabilă din pământ amestecat cu agregate naturale, mărginită pe alocuri de șanțuri de pământ sau pavate. Starea tehnică a acestor drumuri este apreciată ca ”rea”.

În cadrul proiectului sunt cuprinse 26 de drumuri constituite într-o rețea care acoperă zonele/satele Crintești, Boțârcani și Goronești și fac legătura cu drumul județean DJ 702. Lungimea totală proiectată a acestor drumuri este de 7990 m care se suprapune în totalitate pe traseul drumurilor existente.

Comments

comments