La Pitești, trecutul ne face cu mâna! Topul momentelor penibile de la Simfonia Lalelelor 2019. După scandalul de anul trecut cu fetița de 3 ani pusă să facă acrobații pe ciment în fața premierului Viorica Dăncilă, spectacolul de la Pitești a continuat cam în aceleași note și anul acesta.

Grădinari și elevi ai școlilor și liceelor din Argeș au defilat îmbrăcați sumar prin fața autorităților urcate în tribuna ce te ducea cu gândul la paradele din perioada comunistă. Probabil că mulți spun că pentru copii este o mândrie această defilare, noi însă vă spunem și ce se auzea în spatele camerelor de filmare și ce se vedea în spatele zâmbetelor din poze.

Copiii, chemați încă de la primele ore ale dimineții, se văitau de frigul de afară, în jur de 8 grade, având în vedere că majoritatea au fost costumați ca pentru o prezentare decentă într-o sală festivă, și nu în vântul rece. ”Nu mai putem de frig! Stăm aici de atâtea ore! Nici măcar un 10 la matematică nu ne dau că am venit…”, se văita un licean.

Și începem topul momentelor penibile cu divizarea deja pe față, în două tabere, a celor din organizaţia PSD Pitești, după scandalul dintre primarul Cornel Ionică şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu. Așa s-au prezentat și la Simfonie, în fața vicepremierului Ana Birchall, a parlamentarilor și delegațiilor străine. Pe scena special amenajată pentru autorități a stat ”falnic” primarul Cornel Ionică, alături de invitați.


Viceprimarul Sorin Apostoliceanu nu a urcat în tribuna oficială, iar acestuia i s-au alăturat Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, consilierii ALDE Pitești: Ionuț Olariu și Ionuț Zidaru și…. surpriză: consilierul local PNL Pitești Narcis Sofianu.


Penibili, mai ceva decât cei din PSD, au fost liberalii, în frunte cu președintele Ludovic Orban. O gaşcă printre care s-au strecurat mulţi neaveniţi din PNL şi fostul PDL, cu toţii purtând la gât eşarfe galbene. Penibil, penibil, să te prezinţi la un asemenea eveniment ca în campanie electorală. Asta după ce în urmă cu un an liberalii urlau la pesediști că au politizat evenimentul invitând mai mulţi liderii PSD în faţa cărora au defilat copii. Aşadar, locul lui Dăncilă a fost luat anul acesta de Ludovic Orban care s-a pozat cu câteva „admiratorare” şi ele tot liberale, dar fără eşarfă, asta ca să nu se prindă electoratul… Penibilul momentului a fost speculat de avocatul Narcis Sofianu care a preferat compania celor din PSD, decât să de facă de râs lângă colegii din PNL.

Comments

comments