77,75% din cetăţenii cu drept de vot! Atât controlează, acum, PSD, în Argeş, din întreaga populaţie votantă, ca urmare a atragerii noilor primari de la alte partide, datorită ordonanţei „migraţiei”. Practic, cu cei 76 de primari în spate, PSD controlează în Argeş nu mai puţin de 421.737 dintre alegători, dintr-un total de 542.488 de cetăţeni cu drept de vot, conform listelor electorale făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie.

PDL mai are 12 primari, iar PNL – 9

În ceea ce-i priveşte pe cei din PDL Argeş, aceştia nu doar că nu au crescut în urma migraţiei, ba, mai mult, au şi pierdut un număr semnificativ de primari: dintr-un total de 22, portocalii lui Blaga mai numără acum doar 12 edili, toţi de comune. Nici aliaţii lor din ACL nu stau mai bine: PNL Argeş se mai poate baza pe sprijinul a doar 9 primari, restul migrând şi ei spre PSD.
Astfel, PNL-ul pe stil vechi controlează 9 localităţi, printre care oraşele Câmpulung şi Ştefăneşti, care, alături de comunele Bogaţi, cele două Bughii, Lereşti, Slobozia, Ştefan cel Mare şi Suseni, adună 65.404 cetăţeni cu drept de vot, adică 12,65% din totalul judeţului.
Cu cele 12 localităţi unde mai are încă primari, PDL Argeş nu face însă nici pe departe procentul PNL-ului, ci doar 5,85%. Ei au în total 31.704 votanţi în Albeştii de Muscel, Boţeşti, Buzoeşti, Ciomăgeşti, Corbi, Lunca Corbului, Morăreşti, Oarja, Poienarii de Muscel, Valea Iaşului, Poiana Lacului şi Valea Mare Pravăţ.

Independenţii controlează 4% din masa alegătorilor argeşeni

UNPR mai are şi el doar un singur primar în tot judeţul, pe Laurenţiu Micu de la Săpata, care are în spate doar 1.429 de alegători. Primarii rămaşi independenţi sunt patru la număr: cei din Costeşti, Bradu, Mărăcineni şi Berevoieşti. Cei patru au în spate 22.214 cetăţeni cu drept de vot, adică 4,10% din masa alegătorilor argeşeni. Evident, nu toţi cetăţenii cu drept de vot dintr-o localitate îşi vor urma orbeşte primarul, însă cei care păstoresc localităţile judeţului ştiu să-şi tragă, la orice tip de alegeri, „partea leului” pentru partidul pe care îl reprezintă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI