Primarii obligați să doteze școlile cu recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Proiectul de lege referitor la colectarea selectivă a deșeurilor în școli a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională. Autoritățile locale vor trebui să doteze unitățile școlare cu recipiente pentru colectarea selectiva a deșeurilor.

Astfel, primarii vor fi obligați să ia masuri astfel încât în fiecare sală de clasă, laborator, cabinet, biblioteca sau sala de sport sa existe pubele special inscripționate corespunzător pentru selectarea deșeurilor pe patru fracții, rezultate în urma activităților elevilor și/sau profesorilor pentru reciclarea selectivă.

România riscă amenzi enorme

România este pe penultimul loc în Europa în privința reciclării: doar 13% dintre deșeurile colectate sunt reciclate. Aceasta în condițiile în care România și-a asumat, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ca va ajunge în 2020 la o cotă de reciclare de cel puțin 50% din hârtia, metalele, sticlele și materialele plastice provenite din deșeuri menajere.

Comments

comments