MUTARE POLITICĂ Doi dintre cei mai cunoscuţi primari ai PDL Argeş, Florin Frătică de la Bradu şi Iulian Miu de la Ungheni, nu vor mai candida la alegerile locale din iunie sub sigla partidului care i-a consacrat, ci a „Alianţei pentru Argeş şi Muscel”. În ultimele zile, în lumea politică argeşeană circulă tot mai intens zvonul că mai mulţi primari din PDL, în frunte cu Florin Frătică, preşedinte al „Ligii Primarilor şi Aleşilor Locali”, şi Iulian Miu, secretar al Ligii, dar şi edili din alte partide, PSD, PNL, PRM sau PNG, alături de peste 150 de consilieri locali, vor să candideze la alegerile din vară sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel”.

Această nouă mişcare se vrea a fi, de fapt, o alianţă între mai multe formaţiuni politice din judeţ, sindicate, organizaţii nonpolitice, persoane fizice, personalităţi argeşene, care să armonizeze relaţiile dintre administraţie şi executiv. Lucrurile nu par, însă, a fi făcute la întâmplare, ci în urma unor analize din care a rezultat că multe dintre persoanele ce vor adera la Alianţă pot aduna în jurul lor un număr foarte mare de adepţi, fapt ce va face ca, în viitor, această mişcare să devină o forţă pe scena politică argeşeană. Discutând pe marginea acestui subiect, primarul din Bradu nu a negat faptul că sunt şanse mari ca el să candideze la următoarele alegeri locale sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel”. „Da, sunt şanse foarte mari ca eu, alături de alţi colegi primari, să candidăm la alegerile locale sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel”. Şi asta deoarece am agreat ideea unei alianţe lărgite între oamenii politici şi societatea civilă, care să aducă o altă abordare, în măsură să ţină cont de realitatea zilelor noastre. Dar, acest lucru nu este posibil decât prin negocieri şi consultări între toţi partenerii sociali şi oamenii politici din judeţ, fie din PSD sau alte partide.
În calitatea mea de preşedinte al „Ligii Primarilor şi Aleşilor Locali”, am constatat că pe scena politică argeşeană era nevoie de o schimbare, pentru că la noi în judeţ sunt foarte mulţi oameni capabili, ancoraţi politic în diferite partide sau care nu agreează niciuna dintre actualele doctrine, dar cu un înalt spirit civic, care vor să schimbe tot ce s-a făcut prost în ultimii 20 de ani în Argeş. Altfel spus, să contribuie la bunăstarea judeţului. Alianţa pentru Argeş şi Muscel îşi propune să dărâme, practic, barierele puse de partidele politice între oamenii care vor şi pot să facă ceva pentru acest judeţ. Săptămâna viitoare va fi convocată o adunare generală a „Ligii Primarilor şi Aleşilor Locali”, unde se va lua o decizie în privinţa aderării la „Alianţa pentru Argeş şi Muscel”. Dacă decizia va fi una pozitivă, atunci toţi primarii, viceprimarii şi consilierii locali, membri ai Ligii, vor avea posibilitatea să candideze la alegerile din iunie, anul acesta, din partea Alianţei, indiferent de culoarea politică pe care au avut-o până la această dată”, ne-a declarat primarul Florin Frătică.

„Alianţa pentru Argeş şi Muscel nu îi mai separă doctrinar pe primarii din Argeş”

Supranumit „Prefectul Sudului” sau „Cozmâncă al PDL” în Argeş, primarul din Ungheni, Iulian Miu, omul care ştie înaintea tuturor ce urmează să se întâmple pe scena politică a judeţului, crede că noua Alianţă îşi va atinge obiectivele electorale. „Nu candidez sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel” din nevoia de a ieşi primar. Consider că cetăţenii din Ungheni au înţeles că am trecut printr-o perioadă economică dificilă, şi nu doar noi, ci întreaga lume. Cu toate acestea însă, am reuşit să schimbăm împreună faţa comunei noastre, iar o mare din proiectele pe care le-am început în acest mandat vor începe să prindă contur în perioada imediat următoare. Dacă simţeam că locuitorii din Ungheni nu ar mai fi lângă mine şi în următorii 4 ani, vă spun că eu unul nu aş mai fi candidat. Deci, candidatura mea sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel” nu vine din nevoia de a obţine un nou mandat de primar, ci pentru a se putea face ceva bun şi în ceea ce priveşte judeţul nostru. Această Alianţă, practic, nu îi mai separă doctrinar pe primarii din Argeş, ci ne oferă posibilitatea să punem umărul, indiferent de culoarea politică, la o nouă construcţie, în care nu interesul partidului este pe primul loc, ci nevoile cetăţeanului”, a concluzionat primarul din Ungheni.  

Primarii din Călineşti, Merişani şi Săpata vor candida şi ei sub sigla „Alianţei pentru Argeş şi Muscel”

Un alt primar cu greutate în Argeş care va părăsi PSD-ul pentru a candida sub sigla noii Alianţe, este Nicolae Gavrilescu de la Călineşti. „Am constatat că lupta politică din Argeş nu a dus la nimic bun pentru judeţ şi, implicit, nici pentru cetăţenii din Călineşti. Am încercat tot timpul să fac lucruri bune pentru comuna mea, dar deciziile politice şi interesele unora au făcut ca multe dintre proiectele mele să nu prindă viaţă. Cea mai importantă pierdere este transformarea Spitalului Călineşti, unul dintre cele mai moderne şi performante din judeţ, într-o unitate medicală de mâna a doua. Alte proiecte ale noastre, precum cel de canalizare, apă şi asfaltare, au fost şi ele întârziate. Ca un om ales de oameni, mă voi bate tot timpul pentru bunăstarea lor şi consider că „Alianţa pentru Argeş şi Muscel” poate schimba faţa judeţului. Din acest motiv voi candida din partea Alianţei”. Alţi doi primari care şi-au exprimat deja intenţia de a candida din partea noii alianţe sunt edilii din Săpata, Constantin Stanciu (PNG), şi din Merişani, Mihail Dumitrescu (PSD).

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI