Primar Cristian Gentea: 45 de școli din Pitești și 1 școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Miecuri, 26 iulie, la Palatul Victoria, a avut loc semnarea contractelor finanțate prin PNRR:  „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”. La ceremonia oficială a fost present şi premierul Marcel Ciolacu.

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea: „Am participat, astăzi, 26 iulie 2023, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate celei mai mari investiții de până acum în dotarea unităților de învățământ din România!

Este unul dintre cele mai așteptate contracte – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Pitești și Comuna Uda, județul Argeș”! Sunt bucuros că Argeșul este bine reprezentat – și Consiliul Județean Argeș este, de asemenea, printre beneficiari – am semnat alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu!

45 de școli din Pitești și 1 școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR!

Sunt granturi care ne oferă posibilitatea să achiziționăm echipamente și mobilier pentru:

– 139 de laboratoare de informatică și științe pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dintre care 49 sunt digitale;

– 1619 săli de clasă sau pentru activități extrașcolare dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

– 91 de cabinete școlare;

– 9 ateliere de practică pentru învățământul profesional sau tehnic.

Valorea totală eligibilă a investițiilor este de 46.184.356,96 lei iar cheltuielile neeligibile sunt de doar 25.679,00 lei (la sume se adaugă TVA)”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.