Prima tranşă de majorare a salariilor va avea loc în decembrie

Potrivit declaraţiei ministrului Muncii, Rovana Plumb, prima tranşă de majorare a salariilor la stat va avea loc în decembrie acest an.

Salariile vor creşte de la 20 şi 70 la sută pentru toţi bugetarii până în 2017.

„Am avut discuţii cu sindicatele din Administraţie, cu cele din Sănătate şi Asistenţă socială. Le-am prezentat noul proiect de lege. Desigur am specificat ca principiile şi criteriile stabilite în lege, discutate şi cu organismele internaţionale. Am asigurat pe toţi cei cu care am discutat că niciun salariu nu va fi diminuat. Am prezentat anexele şi i-am rugat, pentru că ştiu cel mai bine cum se desfăşoară activitatea în domeniile respective, să vină cu propuneri până luni, săptămâna viitoare vom avea o nouă rundă de consultări. În funcţie de amendamnetele care vor veni în aceasta plajă între 20 şi 70 la sută vom amenaja respectivele precizări cu care vor veni dumnealor. (…)

Implementarea ca urmare a impactului bugetar nu poate fi făcută deodată. Încercăm să facem o primă treaptă de majorare chiar anul acesta, în ultima luna, urmând ca în 2016 şi 2017, prevederi care se vor regăsi în lege, ea să fie implementată complet. Adoptarea şi implementarea acestor prevederi depinde de promulgarea codului fiscal”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.