Marius Dunca a fost demis de la conducerea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului iar în locul său va fi numit argeşeanul Bogdan Pandelică, până în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei.

“Noi ne-am făcut datoria. Cazul de faţă nu era de competenţa noastră. Noi am avut o sesizare privind neconcordanţa preţurilor fix în vinerea dinaintea incidentului. Colegii mei au fost la operatorul economic joi şi au lăsat o invitaţie, iar vineri trebuia sa se prezinte reprezentantul legal” a explicat Dunca.

Clubul Colectiv primise un control din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor cu o zi înainte de incendiul devastator în care 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, ca urmare a unei reclamaţii depuse în data de 18.10.2015, cel mai probabil, de un client. Inspectorii ANPC au permis funcţionarea clubului şi l-au invitat pe Alin Anastasescu la sediul CJPC cu un set de documente, însă acesta nu s-a prezentat. Întrebat dacă regretă ceva din activitatea sa, Dunca a spus că a făcut “tot ce i-a stat în putinţă şi tot ce i-a permis legislaţia ca să apere consumatorii”.

Cele două decizii, cea de demitere şi cea de numire vor fi publicate în Monitorul Oficial cel mai probabil.  

Bogdan Pandelică este secretar de stat în Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat în aceeaşi instituţie. Fost consilier local la Piteşti, Bogdan Pandelică a fost mai lucrat în ANPC, fiind președinte între ianuarie-septembrie 2009 şi vicepreşedinte al instituţiei din mai 2012 până în august 2013. Înainte de a intra în domeniul public, Pandelică a lucrat în mediul privat ca director general al Erste Automobile Piteşti, director comercial la Romlux SA Târgovişte şi consultant manager la Mentor Traiding Piteşti.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI