Afacerea cu lucrările de licenţă a devenit una foarte bănoasă pentru foştii studenţi care îşi vând proiectul mai multor tineri absolvenţi. Astfel, deşi comercializarea lucrărilor de licenţă este interzisă şi este considerată chiar fraudă, foarte mulţi argeşeni îşi oferă pe Internet, contra cost, tezele de absolvire, aproape în orice domeniu de activitate, iar preţurile sunt destul de variate, de la 300 de lei la 2.000 de lei.
Conform Legii Educaţiei Naţionale din 2011, comercializarea lucrărilor de licenţă este interzisă, fiind foarte dur sancţionată cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei. Cu toate acestea, există multe site-uri cu anunţuri de vânzare a lucrărilor de licenţă ce apar zilnic pe Internet. Afacerea pare să meargă ca pe roate şi în Argeş, unde pe diversele site-uri de anunţuri, studenţii îşi pot cumpăra lucrarea de licenţă, mai ales că preţurile sunt adaptate la criza economică şi uneori pot fi chiar negociabile. Cele mai ieftine teze de absolvire se vând cu 300 de lei, pe diverse specializări: horticultură, finanţe – bănci, asistent medical generalist.
Una dintre lucrările de licenţă scoase la vânzare pe Internet a fost notată cu 10 la Universitatea din Piteşti, Facultatea de Ştiinţe, după cum precizează chiar cel care o vinde cu doar 300 de lei, pentru specializarea Horticultură. O altă teză de absolvire, notată tot cu 10 la Universitatea din Piteşti, Facultatea de ştiinţe economice, juridice şi administrative, profil Finanţe – Bănci, fiind structurată în două părţi: o parte teorie din peste 35 de materiale de specialitate şi o parte practică – exemplu concret – este scoasă la vânzare pentru doar 300 de lei, iar cel care o vinde oferă chiar şi consultanţă financiar-bancară. În domeniul Contabilitate, o lucrare de licenţă, disponibilă atât pe CD, cât şi printată, este vândută cu 500 de lei, iar deţinătorul acesteia menţionează că lucrarea a fost susţinută anul acesta şi că a fost notată cu 9,33. În ceea ce priveşte specializarea Psihologie, o teză de absolvire de nota 10, dovedită prin diplomă de cel care o vinde, costă 500 de lei, preţul fiind însă negociabil.

Cea mai scumpă lucrare de licenţă din Argeş este scoasă la vânzare cu 2.000 de lei

Cea mai scumpă lucrare de licenţă din Argeş costă 2.000 de lei, însă teza pare a fi una foarte elaborată în domeniul Literatura Postbelică, cu titlul „Inefabilul Bănulescu”. După cum precizează cel care o vinde, conţinutul lucrării conturează o incursiune în opera banulesciană, cu accente majore pe acţiunea, cadrul şi personajele din „Cartea Milionarului”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI