Senatul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate, din care însă a eliminat din prevederile potrivit cărora „activitatea Serviciului pentru Protecţie şi Pază constituie secret de stat”, iar de serviciile SPP ar fi urmat să beneficieze şi preşedinţii de partide parlamentare.

 

In proiectul de lege initiat de Guvern se stipula completarea articolului 14 cu un nou alineat – 5, potrivit caruia “Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie si presedintilor de partide parlamentare, stabiliti potrivit alin. 2”, insa senatorii juristi si membrii Comisiei pentru aparare au eliminat, prin amendament, aceasta prevedere.

In comisiile de specialitate a fost eliminata si propunerea de modificare a articolului 31, alin. 1, in sensul ca “activitatea SPP constituie secret de stat”, raportul comun al comisiilor fiind aprobat in plen.

De asemenea, prin proiectul de lege adoptat de Senat se abroga alin. 3 al articolului 14, potrivit caruia ‘SPP poate suplimenta, in limita efectivelor aprobate, fortele si mijloacele destinate prin lege protectiei demnitarilor straini, pe timpul sederii lor in Romania, la cererea acestora, contra cost”.

Totodata, este modificat si alin. 4 al articolului 14, in sensul ca “SPP poate, cu aprobarea CSAT, asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei prevazuti la alin. 2, precum si altor persoane, la cererea acestora”.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, in calitate de prima Camera sesizata, cu 96 de voturi “pentru” si o abtinere.

Comments

comments