Dan Manu, președinte al Consiliului Județean Argeș, a prezentat un bilanț al investițiilor făcute în ultimii doi ani la nivel județean. Astfel, aproximativ 79 milioane de lei au fost puse la dispoziție pentru achiziționarea echipamentelor medicale printre care un CT și RMN, aparate ce vor fi date în folosință în prima parte a lunii iulie.

Tot în domeniul medical s-a investit în extinderea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență, și de asemenea, urmează modernizarea și extinderea corpului UPU și Ambulatoriului, proiecte finanțate din fonduri europene. Se va lua în calcul și Spitalul de Pediatrie unde vor fi extinse serviciile medicale și modernizarea spațiului.

Conform președintelui CJ Argeș, din 2016 până în prezent s-au realizat 19 dispensare, un centru de permanență, deschis la Bârla, iar alte doua vor fi la Mărăcineni și Rucăr cu scopul de a oferii 24/24 h continuitatea medicală și eliminarea aglomerației din spitale.

Manu mai promite că până la finalul anului 2020 vor fi realizate grupuri sanitare în interiorul tuturor școlilor din mediile rurale, fiind alocați în acest sens 196 miliarde lei vechi. Tot pentru mediul rural au fost alocați 205 miliarde lei vechi alocați pentru efectuarea canalizării. În momentul de fața s-au realizat 27% din lucrărări, iar Manu speră ca până la sfârșitul mandatului său să se ajungă la procentul de 70%.

Comments

comments