Presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, le-a solicitat miercuri directorilor din directiile generale regionale ale finantelor publice, în cadrul unei videoconferinte, să asigure o bună functionare a activitătii institutiei în relatia cu contribuabilii si să respecte prevederile legale, pe fondul derulării protestului din ultimele zile.

“Ni s-au raportat mai multe situatii în care plătile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către functionari care protestau. La Timisoara, de exemplu, au existat angajati ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului functionarului public. În multe administratii financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică. Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depăsit”, a declarat domnul Bogdan Nicolae Stan.

Presedintele ANAF le-a cerut directorilor executivi să poarte un dialog onest cu reprezentantii sindicatelor din finante si să gasească împreună o solutie prin care să se asigure buna desfăsurare a activitătii institutiei. “Blocarea, chiar si pentru o perioada scurtă de timp, a activitătii de colectare are repercusiuni nedorite si de multe ori, greu de contorizat, asupra întregii societăti”, a mai precizat domnul Bogdan Nicolae Stan.

Comments

comments