În perioada 22 – 26 mai, la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public, pe platformele pentru colectarea deșeurilor, în scările de bloc (subsol și casa scării), în gospodăriile individuale, în instituțiile de învățământ și în clădirile instituțiilor publice.
Serviciile menționate sunt realizate de firma SC Coral Impex SRL, şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 după un program unic, în aceeași perioadă pentru toți utilizatorii, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

Primăria orașului face apel către cetăţeni, asociaţii de locatari sau proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să permită accesul agenților DDD pe proprietăţi (22- 24 mai), iar către proprietarii de gospodării, în perioada 24-26 mai.

De asemenea, locuitorii oraşului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor toxice folosite cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:
– inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.
– contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.
– contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
-înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.
În toate situațiile se va consulta medicul.

Totodată, Primăria cere și măsuri de protejare a familiilor de albine.

În caz de vreme nefavorabilă, perioada va fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Comments

comments