Premierul Victor Ponta cere sancţionarea celor care se fac vinovaţi de incidentului de la Argeş, în care peste 10.000 de copii au fost somaţi de Fisc să achite contribuţia pentru sănătate după ce alocaţiile au fost înregistrate ca venituri.

“Este nevoie de debirocratizarea şi desţelenirea tuturor inadvertenţelor – ca să nu spun prostiilor – din legislaţie. Îmi cer scuze şi îmi pare rău că s-a trimis la copii să plătească taxe pentru alocaţii. Ministrul de Fiananţe şi seful ANAF au luat masuri şi lucrurile acestea încetează de astăzi, dar până mâine vreau să-mi spuneţi pe cine sancţionam şi cum îndreptăm să nu se mai întâmple şi pe viitor asemenea prostii, să trimitem la copii să plătească nu stiu ce bani din alocații”, a declarat Victor Ponta, chiar la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

Tot miercuri, ANAF a comunicat că reprezentanţii conducerii agenţiei au transmis cǎtre unitǎţile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

“Precizǎm, încǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu îl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”, se într-un comunicat al ANAF.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI