Premierul Cîțu, precizări despre relaxarea de la 1 iunie: „Acces în baruri și cluburi doar pentru persoanele vaccinate!”

Barurile, cluburile, discotecile s-ar putea redeschide de la 1 iunie, însă doar pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Propunerea este să se redeschidă la jumătate din capacitate, a declarat premierul Florin Cîțu, joi seara.

„Voi avea o şedinţă de Guvern mâine (azi, nr. red.) în care vom modifica în funcţie de deciziile pe care le-am luat câteva lucruri. Foarte important: apar aceste relaxări, dar toţi românii trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie. Nu mai este impactul la fel de mare. Avem vaccin.

În spaţiu închis rămâne mască. Zone – staţii de autobuz şi zone aglomerate rămânem cu mască. Pieţe în aer liber. Am făcut un pas important, mai devreme decât estimasem.

Am făcut un pas important, mai devreme decât estimasem. Să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Am reuşit să luăm această măsură mai repede pentru că ne-am vaccinat. Românii au înţeles să se vaccineze. Dacă vrem ca şi celelalte etape să se întâmple, trebuie să continuăm această campanie de vaccinare”, declară Cîțu.

Ce se întâmplă după relaxările de pe 15 mai
„Am împărţit lucrurile în activităţi în spaţii închise şi activităţi în spaţii deschise. Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci care în continuare rămân închise până la 1 iunie. De la 1 iunie, propunerea să se deschidă cu o capacitate la jumătate, dar pentru persoane vaccinate. Sunt propuneri la care ne uităm. De la 1 iunie, maximum 50% din capacitate, vom vedea. Vorbim de vaccinaţi. Ne gândim la vaccinaţi”, mai precizează Cîțu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here