Azi încep înscrierile în programul “Rabla pentru electrocasnice”. Programul “Rabla pentru electrocasnice” 2021 începe vineri, de la ora 10:00, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). După ce anul trecut nu a mai avut loc, acum programul are reguli noi.

Voucherele de reducere au aceeași valoare – între 200 și 500 de lei, dar, de data aceasta, achizițiile se vor desfășura în trei etape și vor începe cu electrocasnicele cele mai mari consumatoare de energie electrică, precum mașini de spălat sau frigidere.

Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget de 75 de milioane de lei și ar trebui să ajungă pentru 200.000 de beneficiari. Voucherele oferite de Administrația Fondului de Mediu, cea care derulează programul, sunt între 200 și 500 de lei, în funcție de aparatura pe care vreți să o achiziționați. 200 de lei pentru aspiratoare, 300 de lei pentru tablete, 400 de lei pentru mașini de spălat rufe sau vase, aer condiționat, televizoare, aparatură frigorifică și uscătoare de rufe, iar cea mai mare sumă este pentru laptopuri, în speță 500 de lei. Pentru a evita blocajul aplicației, survenit la ultima lansare, AFM a instituit o etapă de înscrieri online – de o săptămână, apoi urmează trei etape de achiziții.

Tánczos Barna, ministrul mediului: “Prima etapă se va desfășura în perioada 21 mai-3 iunie și va viza mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și aparatele frigorifice. Etapa a doua – între 4 și 17 iunie, pentru televizoare, laptopuri și tablete; etapa a treia, 18 iunie-1 iulie, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare și aspiratoare”.

Cumpărăturile cu voucherele oferite de Administrația Fondului de Mediu pot fi făcute doar dacă beneficiarii dau la schimb un aparat vechi din aceeași categorie. Excepție fac mașinile de spălat vase și uscătoarele de rufe, unde poți preda orice tip de aparatură veche din categoriile care participă la program.

Comments

comments