Premieră la Filarmonica Pitești! Dirijorul Mădălin Voicu la pupitrul orchestrei simfonice

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Corelli, Mozart şi Schubert. În prima parte, violonista Maria Marica va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major, K 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, iar în partea a doua, orchestra simfonică, dirijată de Mădălin Voicu, va interpreta Simfonia nr.5 în si bemol major D. 485 de Franz Schubert. Publicul va audia şi Sarabande, Giga, Badinerie, de Arcangelo Corelli.

Fiul reputatului violonist Ion Voicu, Mădălin Voicu s-a născut la Bucureşti, în 1952. A studiat vioara la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A făcut studii de dirijat la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Ploieşti, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Orchestra Națională Radio. A fost director al Festivalului Internațional George Enescu, dar şi profesor de muzicologie la Academia de Muzică Attaturk din Izmir (Turcia). Membru de onoare al Academiei Franceze de Arte, Științe şi Litere, a susţinut concerte alături de violonistul Ion Voicu. Este şi dirjorul orchestrei de cameră „Ion Voicu” din Bucureşti.

Maria Marica s-a născut pe 8 septembrie 1998 într-o familie de muzicieni. Elevă la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, este îndrumată de prof. univ.dr. Nicuşor Silaghi. Este laureată a concursurilor de gen de la Berlin şi Lions. A concertat ca solistă a Orchestrei de Cameră Radio, a Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca, a Filarmonicii din Râmnicu-Vâlcea. A colaborat cu dirijorii Sabin Păutza, Theo Wolters, Alexandru Ilie, Petronius Negrescu, Jozsef Horvath, Janko Zsolt, Gabriel Bebeşelea. A susţinut recitaluri la Cluj-Napoca, Bistriţa, Zalău, Sighetu-Marmaţiei, Braşov, Sinaia, la Ateneul Român, dar şi în Germania, Italia SUA. Şi dirijorul, şi solista, sunt în premieră la Filarmonica Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.