Autorităţile locale şi judeţene au definitivat scenariul şi ultimele pregătiri pentru înmormântarea regală de sâmbătă, de la Curtea de Argeş.

Principalul bulevard din oraş, pe care e amplasată noua Catedrală, va fi închis de vineri seară de la ora 19.00 până sâmbătă la ora 16.00. Două corturi de prim-ajutor vor fi montate în zonă şi câteva sute de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea.

La solicitarea prefectului de Argeş, Cristian Soare, toţi responsabilii din judeţ au realizat un plan comun de acţiune. „Pe zona de centru a bulevardului nu vor fi parcate maşini, va fi doar pentru public. Vor fi suficiente locuri de parcare în centru şi în proximitate, peste 2000 de locuri. Vor fi efective de politişti şi jandarmi şi, dacă va fi nevoie, oricând se poate suplimenta. Vor fi şi două puncte de prim ajutor. Unul dintre ele, în curtea Liceului Agricol! Cei care vor avea nevoie de asistenţă medicală o vor primi pe tot parcursul ceremoniei” a decalarat prefectul Soare.

Autorităţile au stabilit şi cum va avea acces publicul la funeralii. Gabriel Jubleanu,viceprimar Curtea de Arge: „Am stabilit limitele, până unde pot ajunge cetăţenii, zona unde va sta presa, căile care vor fi libere accesului de intervenţii şi căile de acces ale oficialităţilor.

Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă după-amiază.

Comments

comments