ACUZAŢII Iulian Nicolae, fostul director executiv de la AJOFM Argeş, lansează un atac dur la adresa prefectului Cristian Soare. Acuzaţiile vin în urma calificativului pe care prefectul l-a acordat activităţii pe care Nicolae a avut-o ca şef al AJOFM: „Este un calificativ “pur politic”, subiectiv, ce nu ține cont de munca depusă, ca o răzbunare la faptul că nu mi-am dat demisia din funcția de director executiv al A.J.O.F.M. Argeș. Nu mi-am dat-o și nici nu mi-o voi da, nu mă cramponez de funcție, dar nu pot accepta modul în care am fost forțat să renunț la funcție”.

 

Subsemnatul NICOLAE IULIAN, director executiv al A.J.O.F.M. Argeș, în prezent suspendat de A.N.O.F.M. la data de 26.11.2012, referitor la calificativul acordat de către domnul Prefect Cristian Soare, aș dori să-mi publicați următorul drept la replică:

1. Este un calificativ “pur politic”, subiectiv, ce nu ține cont de munca depusă, ca o răzbunare la faptul că nu mi-am dat demisia din funcția de director executiv al A.J.O.F.M. Argeș. Nu mi-am dat-o și nici nu mi-o voi da, nu mă cramponez de funcție, dar nu pot accepta modul în care am fost forțat să renunț la funcție.

2. Aș fi vrut să tac, dar nu pot, nu lovește în mine prin acest calificativ, ci în întregul colectiv al A.J.O.F.M. Argeș, unde a lucrat cândva! Își bate joc de munca acestor oameni!

3. Afirmă că există disfuncționalități în relația cu cetățenii, lipsa unor strategii în relația cu publicul. Total eronat!

Uită că suntem, cred, singura instituție care trimitem în fiecare zi de miercuri un reprezentant la Prefectură, la audiențele lui, pentru a rezolva cât mai repede și eficient problemele cetățenilor. Această practică există din anul 2005, de când era prefect domnul Cârstoiu Ion. Poate când era director executiv al A.J.O.F.M. Argeș nu lua astfel de măsuri. Mai mult, îi recomand să vină să vadă pe viu, la instituție cum se desfășoară activitatea cu cetățeanul. Oare la câte instituții din județ se dau în fiecare zi bilete de ordine pentru a se evita aglomerația? Ce a făcut în accest sens la I.T.M. Argeș, cât timp a ocupat funcția de inspector șef? Îl întreb și altceva: H.G. nr. 1723/2004 în acest domeniu a fost adoptată în perioada în care era director adjunct la A.J.O.F.M. Argeș. Ce demersuri a înteprins în acest sens conform actului normativ invocat? Are vreunul? Afirmă că nu avem inițiative pentru reconversia profesională a șomerilor, în special a celor disponibilizați de la Arpechim. Total eronat! Chiar peste drum de clădirea unde a fost director, în nasul lui, există, un centru de tranziție Petrom pentru aceste persoane. Centrul a fost înființat din anul 2005 (eram eu director, și nu el), în colaborare cu belgienii, A.J.O.F.M. Argeș fiind printre singurele instituții din țară care au un astfel de centru. Îi mai reamintesc că anul trecut, în luna septembrie, la hotel Ramada, a avut loc chiar o bursă pentru persoanele disponibilizate de la Arpechim. Preconcedierile cu persoanele disponibilizate au avut loc. Să-și ceară scuze public față de funcționarul care s-a ocupat de acestea – domnul Cristian Dumitrescu.

4. Este total străin de realitate!

Mi-a fost prefect doar 6 luni și îl informez că un calificativ se dă pentru 12 luni! Știe că la 26 noiembrie 2012, când m-au suspendat politic (și de atunci nu se dă nici o soluție) dupa 7-8 controale la comandă, programul de ocupare și de formare profesională era realizat de 100%, la fel și indicatorii de performanță?

5. Spune că este apolitic acum!

Are curajul să spună de câte ori m-a forțat să-mi dau demisia? Și înainte de sosirea doamnei ministru Mariana Câmpeanu în Argeș, anul trecut! De ce doamna ministru nu și-a permis acest lucru și el da? Are curajul să recunoască că a venit anul trecut în control la comandă politică în lunile iunie și iulie la A.J.O.F.M. Argeș (și la sesizările actualului director temporar, membru P.N.L.), iar pe un salariat de la Prefectură (căruia i-a imputat că nu mi-a găsit nimic) l-a băgat în Comisia de Disciplină? Vrea să-i spun și numele?

6. Se scria într-un ziar, acum câteva săptămâni că cei mai mulți bani i-a câștigat în anul 2009. Cine îi era șef? Eu de ce nu l-am privit politic?

Uită că l-am dus în cârcă și am ridicat indicatorii de performanță la I.T.M. Argeș, după ce am preluat instituția de la el și astfel lua și el mai mulți bani?

7. Să lase politica la o parte!

Apropo, ce a făcut cu propunerea mea (semnată și de unii primari din județ), adoptată și în luna iulie 2012 la Colegiul Prefectural, de modificare a Legii nr. 416/2001 (beneficiarii de ajutor social să nu mai vină lunar la A.J.O.F.M. pentru adeverință, ci din 3 în 3 luni). Își va reaminti de ea în următoarea campanie electorală? Legea s-a modificat între timp dar nu conform propunerii.

8. Să îi dau calificativ cât timp a fost director la A.J.O.F.M. Argeș și la I.T.M. Argeș (am preluat ambele instituții de la el și știu bine ce realizări a avut!)?

Cel mult satisfăcător!

20.02.2013

Cu mulțumiri, Iulian Nicolae

Comments

comments

DISTRIBUIȚI