NOTE PE CULORI POLITICE Prefectul de Argeş, liberalul Cristian Soare, a făcut public rezultatul analizei pe care a declanşat-o, în legătură cu modul cum directorii din fruntea Direcţiilor Deconcentrate şi-au făcut treaba în ultimele nouă luni. Unde s-a aflat un director din USL, totul a fost lapte şi miere, iar unde a mai dat peste un PDL-ist rătăcit, prefectul l-a făcut praf, notându-l cu „Satisfăcător”. La o „analiză a analizei” prefectului, nu se poate trece cu vederea că, de la cap la coadă, întreaga sinteză este totalmente subiectivă: acolo unde instituţiile în cauză au fost conduse de un nou instalat director al USL, totul e bine şi frumos, Magna Cum Laude! Unde a rămas pe baricade, rezistând eroic, vreun reprezentant al PDL-ului, totul e negru – tăciune, merge prost şi instituţia e jalnică! În teorie, analiza în cauză a urmărit modul de colaborare al fiecărei instituţii în parte cu Prefectura, în ce fel s-a implicat în relaţia cu cetăţenii şi a răspuns la nevoile acestora, ba chiar şi cât de des a apărut în presă.

PDL- satisfăcător pe linie

La o privire aruncată pe lista celor cu care prefectul a dat de pământ, se remarcă faptul că toate instituţiile notate cu „Satisfăcător” sunt cele care au fost conduse de membri PDL: Ambulanţa – condusă de Gabi Popa, Statistica lui Adrian Dobrin, AJOFM – ul de unde, de curând, au reuşit să îl debarce pe Iulian Nicolae,  Plăţile Sociale – unde încă mai e directoare Mariana Marinescu – numită de vechea guvernare, centrul judeţean APIA – unde Marius Stroescu a reuşit să supravieţuiască, încă, dar şi ANIF-ul unde a fost director, până spre toamnă, Ion Predica, demis de însuşi ministrul Daniel Constantin.

Toţi directorii USL, remarcaţi pentru fapte de vitejie inexistente

În schimb, au fost notate cu FB -adică „foarte bine”, pentru cei ce nu sunt la curent cu noua grilă de notare – ba chiar cu activitate remarcată, aproape, toate instituţiile ce au fost conduse, în ultimele luni, de un cap USL-ist.
Cel mai bine merg, în viziunea prefectului,  Inspectoratul Şcolar – condus de liberalul Gardin, Direcţia de Cultură – cu liberalul Cristian Cocea în frunte, ITM-ul lui Mihai Oprescu, Direcţia Agricolă a liberalului Lulu Vasilescu,  Direcţia Silvică – condusă de Armand Chiriloiu şi Oficiul de Cadastru al colegului pesedist Valentin Olteanu sau Direcţia Sanitar-Veterinară condusă de Daniel Lupu. Cu FB, tot remarcată, e şi activitatea OPC – de care se ocupă vechea liberală Violeta Nedelcu, dar şi  cea a Finanţelor Publice, instituţie în fruntea căreia se află pesedistul Petre Cojocaru.
Şi Direcţia Apelor – unde un alt membru vechi al PSD, Dumitru Ciobanu, pluteşte de vreo 9 luni, dar şi Garda Financiară, condusă de liberalul Nicolae Burcea, au primit FB din partea prefectului Soare.
La Tineret şi Sport, unde salariaţii nu şi-au luat banii cu lunile şi directorul Achimescu, membru PNL din 1990, se plângea în presă că nu mai are buget de niciun fel, motiv pentru care nu a mai ţinut competiţii sportive, totul e însă extraordinar, în opinia prefectului Soare!
La fel de lăudat este şi IŞJ-ul, unde, în afară de afacerile cu cărţi ale „generalului” Gardin, nu vedem ce altceva ar merge bine, judecând după starea învăţământului argeşean şi rezultatele elevilor la examenele naţionale.
La Agricultură – unde în afară de colegii săi, nimeni nu are habar că Lulu Vasilescu ar fi director, totul merge strună, ba chiar şi la Mediu, unde scandalurile s-au ţinut lanţ. Dar, este adevărat, asta era înainte ca Mariana Ionescu să fie instalată la conducere şi, mai apoi, să se desfiinţeze instituţia regională!  
A scăpat cu un „Bine”, tras de păr de prefect, Casa de Asigurări de Sănătate – unde interimarul Daniel Muşat, incolor politic, nu a avut prea multe de spus, Direcţia de Sănătate – unde Sorina Honţaru a fost numită de PDL şi APDRP-ul, ce l-a avut în frunte pe Marius Jurubiţă, probabil pe jumătate iertat pentru că şi-a dat demisia din PDL înainte de campania electorală!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI