Prefectul Radu Perianu: „Alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai, igrasie, în azilele private din Argeș”

După scandalul „azilelor groazei” din Voluntari, au început controalele și în centrele pentru vârstnici din Argeș! Acestea sunt coordonate de Prefectura Argeș.

Patru echipe ce includ reprezentanți ai tuturor instituțiilor ce fac parte din comisia de control sunt la locații începând de ieri, luni, 6 iulie. Verificările se fac, în principal, pentru a vedea modul în care sunt îngrijiți bătrânii, pe linii de igienă, alimentație, condiții de viață.

Conform AJPIS Argeș, sunt 50 de centre pentru vârstnici dintre care: 44 private si 6 publice.

Alimente expirate, mobilier sanitar deteriorat, mucegai, igrasie! O parte dintre neregulile găsite astăzi de comisia de control în azile.

Cele 4 echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș și-au încheiat activitatea în urmă cu puțin timp. Au mers în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren va atrage sancțiuni.

În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare!” a anunțat prefectul Radu Perianu după prima zi de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.