Azi, cea mai caldă zi de până acum! Un val de aer din Africa intră în România

Valul de aer din Africa ajunge astăzi în România și aduce temperaturi chiar de 42 de grade în sudul țării.

Progresiv, de la o zi la alta, începând de astăzi, în multe zone din țară dar mai ales în partea de vest, sud, sud-est a țării, temperaturile vor atinge pragul unei zile de caniculă, 35 de grade. Cu siguranță și indicele de temperatură-umezeală se va apropia și va depăși ușor pragul de 80 de unități.

Începând de mâine, valorile vor crește la 37 de grade, astfel încât joi vom înregistra cea mai caldă zi din acest episod, pentru că, într-adevăr, în Lunca Dunării este posibil să depășim valorile maxime de 38 de grade la umbră. De asemenea, pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va depăși 80 de unități. Și nu în ultimul rând, temperaturile resimțite vor fi de peste 40…42 de grade. 

Temperaturile acestea vor fi de interes pentru toată această săptămână, chiar dacă începând de joi seara și vineri, în jumătatea nordică, vor mai scădea valorile de temperaturi. 

Ne vom confrunta și cu fenomene specifice condițiilor de stabilitate atmosferică, adică aversă torențiale, posibil însoțite de vijelii și izolat căderi de grindină, la schimbul acestor mase de aer foarte cald și ușor mai rece, dinspre partea nordică a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.