În urma discuţiilor purtate cu autorităţile publice locale şi a problemelor ridicate periodic în şedinţele de Colegiu prefectural, prefectul judeţului, Mihai Oprescu, a decis să nu mai aştepte primarii să vină la el cu probleme, ci să se ducă el în teritoriu.
Turul său prin judeţ a început săptămâna aceasta, cu vizitele în sudul judeţului, în localităţile Bârla, Hârseşti şi Stolnici.
“Dintre problemele pe care le-am identificat în aceste localităţi, putem enumera situaţiile cu care se confruntă asociaţiile şi cetăţenii în raport cu Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură la depunerea cererilor de finanţare. În acest sens, l-am avut alături de noi pe directorul APIA Argeş, dl. Marius Stroescu, care a avut posibilitatea să le explice pe larg toate aspectele legate de situaţiile existente. De asemenea, la întalniri a participat dna. Nicoleta Stan, Şef Serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului şi un reprezentant al Ocolului Silvic Costeşti, pentru a aduce lămuriri punctuale, în urma unor sesizări referitoare la starea juridică a zăvoaielor din zonă. Alte subiecte pe ordinea de zi au fost reprezentate de inventarierea terenurilor în baza Legii 165/2013, finanţările europene, dar şi nevoia de cadastrare generală. Un alt obiectiv fixat a fost acela de a verifica stadiul actual al zonelor care au fost afectate de inundaţiile din anul 2014 şi modul în care se poate interveni. În cadrul acestor întâlniri, se întocmesc fişe cu problemele existente la nivelul fiecărei localităţi, pe toate palierele de activitate, urmărindu-se ulterior rezolvarea acestora de către specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului şi a serviciilor deconcentrate” a declarat prefectul Mihai Oprescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI