Prefectul Emilia Mateescu cere Poliției și Jandarmeriei intensificarea controalelor în Argeș. Rata de infectare cu COVID-19 a crescut

0
696

Prefectul Emilia Mateescu cere Poliției și Jandarmeriei intensificarea controalelor în Argeș. Rata de infectare cu COVID-19 a crescut în județ, ajungând la 1,42. Prefectul de Argeș transmite un mesaj argeșenilor, precizând că este o presiune foarte mare pe spitale în această perioadă.

”În contextul în care indicele de incidență Covid-19 din Argeș a crescut la 1,42 , fac un apel către populație să ia această situație în serios și să respecte măsurile epidemiologice în vigoare.

Presiunea pe spitale și, mai ales, pe secțiile de terapie intensivă este deja foarte mare. Paturile de la ATI sunt ocupate aproape integral iar paturile destinate pacienților Covid 19 scad numeric în fiecare zi.

Este nevoie sa oprim acest trend ascendent al infectării cetățenilor cu virusul Sars-CoV-2.
În acest moment majoritatea unităților de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee) sunt deschise și ar trebui să rămână așa!

Sunt încrezătoare că odată cu intensificarea campaniei de vaccinare vom reuși să depășim această situație de creștere a numărului de infectări cu virusul Sars-CoV-2.
În egală măsură constat că este nevoie de vigilență pentru combaterea răspândirii virusului.

Am solicitat astăzi Poliției și Jandarmeriei să intensifice verificările pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 în județul nostru”, transmite Emilia Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here