Preşedinta femeilor din PC Argeş atacată cu proverbe şi aforisme la tribunal

POLUARE POLITICĂ În procesul dintre Adriana Croitoru şi Agenţia Regională de Mediu Piteşti, şefii acestei instituţii le-au spus judecătorilor că lidera conservatorilor este un om fără suflet şi, chiar dacă are dreptate, Providenţa nu va îngădui Justiţiei să-i recunoască drepturile pretinse. De mai bine de un an de zile, Adriana Croitoru, preşedinta Organizaţiei de Femei a PC Argeş, se află în proces cu şefii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti. Scandalul a pornit din momentul în care Adriana Croitoru a fost dată afară de la Agenţia Regională de Mediu, unde ocupa postul de coordonator al Departamentului Relaţii Publice. La acea dată, în Argeş funcţionau, de fapt, două Agenţii: una locală şi una regională, care, în toamna lui 2010, în urma unei Hotărâri de Guvern, s-au comasat, Agenţia Locală fiind absorbită de cea Regională.

Numai că lidera femeilor din PC Argeş consideră că vacantarea postului pe care îl ocupa a fost un abuz, deoarece din Hotărârea de Guvern care viza reorganizarea instituţiilor de mediu reieşea că Agenţia Regională urma să preia, prin absorbţie, o parte din personalul Agenţiei Locale, în limita noii structuri de organizare. După mai multe procese, săptămâna trecută, Curtea de Apel Piteşti a dat însă câştig de cauză conducerii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti. Pentru că se consideră nedreptăţită de instanţele din România, Adriana Croitoru nu cedează şi vrea să ajungă la CEDO, unde speră să i se facă dreptate.

„De mă voi întoarce, pe mulţi am să popesc!”

Cum războiul a fost unul pe viaţă şi pe moarte, ambele tabere au încercat să-i convingă pe judecători nu doar cu argumente legale, ci apelând şi la Divinitate. Mai mult decât atât, în întâmpinarea depusă de cei de la Agenţia Regională de Mediu Piteşti este citat şi un eminent folclorist român, Iuliu Zanne,  cu unul dintre proverbele sale celebre „Omului fără suflet îi trebuie unul fără de lege”. Patosul cu care consilierul juridic de la Mediu, Gabriel Ghiţulescu, a încondeiat-o în faţa judecătorilor pe Adriana Croitoru abundă şi în cuvinte de origine latină, de zici că procesul s-a desfăşurat în vremea împăratului Traian. „Pe cale de consecinţă, în situaţia în care un subiect de drept cu statutul de funcţionar public, precum reclamanta (n.red. – Adriana Croitoru), se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim, printr-un act administrativ, actul se atacă la autoritatea judecătorească, în niciun caz în mass-media, pentru că NU mass-media are căderea de a spune dreptul (iuris dictio). Obiter dictum…este rezonabil să se considere că, atâta timp cât contestatoarea formulează, realmente nejustificat, necontenite comentarii peiorative, menite să-l expună dispreţului public pe cel de a cărui proprietate intelectuală se serveşte, fără exigenţe etice, pentru a-şi fundamenta şi câştiga drepturile în justiţie, chiar dacă ar avea dreptate, Providenţa nu va îngădui Justiţiei să-i recunoască drepturile pretinse pentru că „omului fără suflet îi trebuie unul fără de lege” şi pentru că justiţia este înfăptuită de oameni care, inerent, sunt failibili”.
Atacată în cei mai duri termeni de la Dreptul roman încoace, Adriana Croitoru s-a înduioşat profund şi cere chiar ea să fie sacrificată, şi nu oricum, ci asemenea Ioanei d’Arc: „După ce colegii de la Mediu m-au încondeiat mai ceva ca pe vremea Inchiziţiei, pentru că sunt o femeie rea şi fără suflet şi pentru că nu merit să fiu judecată de o instanţă, ci de Providenţă, propun să fiu arsă pe rug în piaţa centrală a Piteştiului”, ne-a declarat Adriana Croitoru, care, pe lângă faptul că va continua bătălia la CEDO, mai are un mesaj pentru cei de la Mediu, dar nu în latină, ci în română: „De mă voi întoarce, pe mulţi am să popesc!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.