Stelian Iulian Jugărean, cel care a vrut să îi întrerupă Papei slujba de Crăciun de la Vatican, dezvăluie pe blogul său cum a vrut să atace, în 2009, cu ouă clocite Curtea de Apel Piteşti ca să-l scape din arest pe Cornel Penescu, numai că fratele acestuia, Ilie, s-a temut de reacţia autorităţilor şi a anulat acţiunea. După ce, în 2011, piteşteanul a oripilat întreaga lume, când s-a urcat pe o schelă din Vatican şi a dat foc Bibliei, Jugărean a scris chiar el una, pe care a intitulat-o „Evanghelia lui Stelian Jugărean”.

Jugărean i-a cerut lui Ilie Penescu o maşină plină cu ouă clocite

Jurnalist de profesie şi director al publicaţiei de anunţuri „Oferta de la A la Z”, piteşteanul Iulian Jugărean s-a făcut cunoscut prima dată în 2009, când a decis să protesteze împotriva arestării lui Cornel Penescu. Atunci a dormit trei săptămâni în centrul Piteştiului cerând eliberarea lui Penescu. Gestul suprem făcut însă de Jugărean în „Cazul Penescu” s-a petrecut în iunie 2009, când piteşteanul s-a dus în Bucureşti, la Casa Presei şi, din redacţia Jurnalului Naţional, a ajuns pe acoperiş, ameninţând că se va sinucide dacă nu vine presa.
Într-o postare pe blogul său, Jugărean face o altă dezvăluire mai puţin cunoscută publicului larg şi prin care acesta spera, în 2009, să-l scoată din arest pe Cornel Penescu: să atace cu ouă clocite Curtea de Apel Piteşti. „Văzând că nu se schimbă nimic, după câteva zile mi-am luat un pat pliant, l-am pus în faţa Curţii de Apel şi am reluat greva foamei; de data asta fiind mai informat, am putut să rezist mai mult! Am fost surprins că majoritatea presei argeşene se distra pe seama mea! L-am abordat pe Ilie Penescu şi i-am zis că, dacă nu aduce oamenii în stradă, Cornel va fi „executat” şi dat ca exemplu! I-am propus acţiunea „lex, lex, cu un ou clocit în plex”, în care urma să îmi aducă o maşina cu ouă clocite pe care să le sparg în uşa Curţii de Apel din Piteşti! Cum avocatul lor nu a fost de acord şi au decis să „meargă pe burtă” eu am plecat la Bucureşti pe cont propriu! M-am instalat în faţă la Antena 1, dar au chemat Poliţia! În câteva zile, am primit de la Primăria Capitalei o hârtie care îmi indica că pot protesta în faţă la „Leu”! Aici am făcut greva foamei şi cei de acolo mi-au luat declaraţie! Am stat aşa zile în şir până a venit Salvarea şi mi-a luat sânge! Am primit informaţia că oricum după ce îmi scade glicemia la nivel „critic” mă vor lua cu forţa şi îmi vor pune perfuzii! Asta m-a enervat! Însemna că stau ca prostul şi presa mă ignoră, cei de la Cotroceni râd, iar eu ajung în perfuzii!…  După ce m-am liniştit, în cap mi-a venit întrebarea: „Ce vrei tu aici?”. Mi-am răspuns: „Să vorbesc cu presa!”. Mi-a venit ideea că, dacă nu vine presa aici, să merg eu la presă! M-am pregătit şi m-am dus la Casa Presei Libere! De cum am parcat, am înţeles să mă urc pe clădire! Trebuia ceva de senzaţie ca să adune toată presa naţională! Nu a fost nicio tentativă de sinucidere! Au găsit explicaţia asta pentru că nu înţelegeau cum pot să acţionez astfel şi Penescu nu numai să nu mă plătească, dar nici măcar să mă cunoască!”.

„Am ajuns la Roma cu gândul să-i sparg Papei geamul de unde minte oamenii, dar m-am trezit că a plecat în concediu!”

După ce a realizat că în România nu face carieră cu protestele, Jugărean a plecat la Bruxelles, unde a protestat vreme de trei luni în faţa Parlamentului European, cerând ca mai-marii Europei să facă o lege care să-i permită să îşi doneze sângele şi organele susţinătorilor Al-Qaeda. Într-o petiţie oficială către Parlamentul European, Jugărean explica faptul că numai prin donarea de organe poate opri flagelul terorismului internaţional şi că, prin gestul lui de „iubire”, îi va înmuia pe terorişti. „Numele meu este Iulian Stelian Jugărean. Eu pot distruge terorismul prin iubire. Donez sângele şi organele mele ca să salvez viaţa unor adepţi Al-Qaida”, scria Jugărean în petiţia sa.
De la Bruxelles, Jugărean a ajuns în Italia, la Roma, enervat de faptul că Papa Benedict al XVI-lea nu i-a răspuns la o scrisoare în care-i cerea să i se alieze în lupta împotriva terorismului. „Donând trupul şi sângele pe care Domnul le-a dat pentru vindecarea unor reprezentanţi sau adepţi ai terorismului ce sunt bolnavi spre a fi realizate transplanturi ca ei să trăiască, niciun om de pe planetă nu va mai crede vreodată în terorism. Din nefericire, de circa două luni de zile, stau în faţa Parlamentului European să obţin o lege care să îmi permită aceasta. Nici măcar un părinte, tată sau mamă nu îşi poate dona inima propriului copil astfel încât el să trăiască, şi asta este nedrept”, scria Stelian Jugărean în scrisoarea către Papă.
În 2011, piteşteanul a oripilat întreaga lume, după ce s-a urcat pe o schelă din Vatican şi a dat foc Bibliei, în timpul slujbei de canonizare a trei noi sfinţi. Episodul este povestit pe larg de Jugărean tot pe blogul său: „De la Parlamentul European i-am scris Papei şi am văzut că mă ignoră, dar, în schimb, se pretinde reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ! Am ajuns la Roma cu gândul să-i sparg geamul de unde minte oamenii, dar m-am trezit că a plecat în concediu! Am plecat şi eu la mare în Ostia şi Fiumicino şi am aşteptat să se întoarcă. De când m-am întors, din septembrie, la Vatican am simţit că voi face ceva tare. Pe 23 octombrie 2011, am ajuns la Vatican, pe la 10.30 dimineaţa. Lume multă, poliţie, carabinieri, maşini, aglomeraţie mare. Mi-am pus rucsacul pe bandă (ca la aeroport) şi am intrat. Biblia o aveam pregătită, ştiam că asta voi face, că-i voi da foc. Era o schelă acolo, dar pe unde trebuia să urc era postat un carabinier. Am fost la toaletă şi, când am revenit, acesta nu mai era. Într-o clipă, m-am trezit pe schelă. M-am gândit imediat că poate au lunetişti, aşa că am lăsat rucsacul şi am luat doar Biblia şi două brichete. M-am oprit într-un loc unde puteam fi văzut de mai toată adunarea şi priveam mulţimea de sub mine! Unii se uitau la mine şi făceau poze! Am ajuns exact unde trebuie! Şeful securităţii m-a întrebat ce vreau? I-am spus că vreau răspuns la scrisoarea mea! I-am scris numele pe o hârtie şi, în câteva minute, s-a întors cu scrisoarea! A venit şi un bishop care mi-a spus că am răspuns pozitiv şi să trec balustrada! Am aprins Biblia şi am strigat „hey, pope, burning lie”! Jos au început să evacueze oamenii de pe scaune şi Papa vorbea întruna la microfon! Mai strig o dată către toţi „burning lieeee”, cât pot de tare! Glasul Papei tremura şi era tot mai stins! Mi s-a făcut milă de acel bătrânel! Au început să spună toţi în cor „tatăl nostru”. Mă uitam aşa şi mă gândeam câtă povară duce pe umeri omuleţul acela bătrân! Trebuie să fie grea povara minciunii! Aud din spate glasul şefului securităţii care mă întreabă în engleză „Şi acum ce urmează, Iulian?” Slujba s-a terminat! Am aruncat resturile Bibliei arse, m-am scuturat pe mâini şi m-am predat! Am desfăcut braţele şi, dintr-o dată, s-au năpustit asupra mea! M-au luat şi m-au dus! Îmi place cu sirene prin Roma! M-au dus la sediu, unde m-au interogat şi apoi am mers unde dormeam după paşaport! Apoi m-au predat altor poliţişti care m-au dus înapoi spre Vatican! La câteva sute de metri de piaţă m-au dus la un spital «Sfântul Spirit» sub patronaj catolic! Unul din poliţişti m-a îmbrăţişat şi a spus infirmierilor că sunt fratele său! Era încântat de isprava mea!”, povesteşte Jugărean despre isprava sa, care a făcut înconjurul lumii.
La finele anului trecut, Jugărean a încercat să oprească slujba de Crăciun a Suveranului Pontif, dar, de această dată, a fost împiedicat la timp de forţele de ordine. Piteşteanul a reuşit să scape de carabinieri şi hop sus tot pe o schelă din Vatican, cu un banner cu un mesaj anti terorism. Numai că, de această dată, Papa l-a ignorat şi şi-a continuat discursul imperturbabil.

Evanghelia lui Stelian Jugărean

 

Pe lângă aceste gesturi care i-au adus faimă în toată lumea, Stelian Jugărean pretinde că a scris şi o nouă Biblie, denumită, pur şi simplu, „Evanghelia lui Stelian Jugărean” în care prezintă tot adevărul transmis de Isus, dar ascuns de preoţi şi religiile existente, de unde şi obsesia sa de a-l ataca pe Papă, fiindcă nu recunoaşte acest lucru.
„Sunt bucuros, dragilor, că am primit să vă spun şi vouă ceea ce Isus a arătat, însă oamenii au ascuns! Vedeţi cu toţii câte s-au destrămat, cei de atunci nu mai există, iar acum adevărul iese din nou la lumină! Sunt curios dacă veţi face la fel ca şi înaintaşii voştri sau omenirea a învăţat ceva! Oricum ar fi, Isus a arătat şi ei nu au ascultat, ci au măsluit, au manipulat adevărul! Acum, adevărul se va revela la scară planetară şi toţi cei ce nu iubesc se vor îngrozi şi se vor cutremura! Isus nu a încercat să reformeze sistemul iudaic şi niciun alt sistem omenesc! Sunt tot mai încredinţat că nu era un om studiat şi nu ştia să scrie, însă dacă cei ce controlau poporul şi relatau despre el ar fi subliniat aceasta, orice analfabet, orice soldat, orice slugă, orice femeie sau bărbat ar fi înţeles că poate fi ca şi Isus, după voia sa! Oricine ar fi înţeles că este LIBER! Mult prea periculos pentru sistemele lor iluzorii, care s-ar fi destrămat încă de atunci! Azi ne plimbăm deja prin galaxii şi oamenii nu ar mai fi făcut competiţii între ei aiurea, îndeletnicindu-se cu nimicuri! Regi, împăraţi, preşedinţi, conducători, sunt de acum… pa, pentru oricine vrea viaţă!”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI