Pompierii argeşeni au distrus mai multe bombe din Primul și Al Doilea Război Mondial

0
101

Pompierii argeşeni au distrus mai multe bombe din Primul și Al Doilea Război Mondial. Deşi au trecut deja peste 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, în ultima perioadă, în Argeş au fost descoperite mai multe bombe neexplodate din timpul conflagraţiei. De asemenea, în timpul lucărilor agricole sau a diverselor săpături, în multe locuri din judeţ au fost scoase la suprafaţă elemente de muniţie din Al doilea Război Mondial.

Zilele trecute, un echipaj pirotehnic cu o autospecială de intervenție, un echipaj cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentele de Pompieri Pitești și Bradu au avut misisunea de a distruge muniția neexplodată.

Activitatea a avut loc în localitatea Suseni și a cuprins detonarea a trei proiectile explozive calibrul 76 mm, un aruncător de bombă calibrul 82 mm, cinci grenade de mână defensive și două ofensive.

Specialiştii, coordonaţi de comandantul Detașamentului Special Pirotehnic al ISU Argeş, colonel Henke Ovidiu-Laurențiu, şi-au luat toate măsurile de precauţie necesare pentru evitarea oricăror necazuri. Pe timpul misiunii nu au fost probleme, la fața locului a fost prezent și un echipaj de poliție, care a asigurat restricționarea traficului în zonă și siguranța în poligon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here