Polițiștii argeșeni continuă acțiunile preventive. Piteștenii, masca la control!

0
100

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 20 de acţiuni punctuale (dintre care 17 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri). În cadrul activităților au fost verificate 2.595 de persoane, precum și 64 de mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 126 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, astfel:
– 94 de sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, pentru nepurtarea măștii;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, aplicată unei persoane care nu a respectat măsura carantinării.

”Reamintim că, din punct de vedere legal, purtarea măștii de protecție este obligatorie, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu, atât în spațiile publice aflate în incinta unor imobile (mijloace de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale), dar și în spațiul public deschis aglomerat sau predispus aglomerării, cum ar fi piețele, stațiile de autobuz, proximitatea unităților de învățământ și nu numai.

Ca urmare a faptului că numărul de infectări este în creștere, odată cu atingerea pragului de 6 persoane depistate pozitiv la 1.000 de locuitori, sunt impuse restricții, atât cu privire la purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise, cât și restricții de organizare activitățile culturale, sportive și nu numai, restricții ale programului de lucru, precum și restricții de circulație.

Având în vedere că acest prag a fost atins și în municipiul Pitești, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, precum și polițiștii rutieri și de ordone publică, desfășoară activități în spațiile publice deschise, cum ar fi zone pietonale intens circulate, stații pentru mijloace în comun, proximitatea unităților de învățământ și nu numai”, transmite Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here