În ultima săptămână, poliţiştii argeşeni au intensificat acţiunile în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora.

În perioada 9 –・13  mai, pentru asigurarea unui climat de siguranţă a elevilor, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie de proximitate au intensificat acţiunile în zona unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

Zilnic poliţiştii rutieri au fost prezenţi la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri, în zonele aglomerate sau pe traseele elevilor pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Aceştia au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002. 62 dintre acestea au fost aplicate în mediul urban, iar 55 în mediul rural.

Poliţiştii din structurile de ordine publică verifică modul în care unităţile de învăţământ sunt asigurate cu pază.

Aceştia au efectuat 124 de controale referitor la asigurarea cu pază a unităţilor de învăţământ, dintre care 75 în mediul urban şi 49 în mediul rural.

În urma controalelor au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 333/2003, dintre care 37 în mediul urban şi 12 în mediul rural.

De asemenea poliţiştii desfăşoară controale în localurile de alimentaţie publică pentru a depista elevii care absentează nemotivat de la cursuri precum şi pentru sancţionarea societăţilor care comercializează produse interzise minorilor.

În perioada 9 – 13 mai a.c. au fost depistaţi 118 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, 98 în mediul urban şi 20 în mediu rural. În toate cazurile au fost informate unităţile de învăţământ pentru aplicarea masurilor disciplinare.

Poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat 175 de acţiuni preventive în cadrul orelor de curs, 138 în mediul urban şi 37 în mediul rural.

În cadrul întâlnirilor poliţiştii au abordat teme ca delincvenţa juvenilă, consumul de substanţe halucinogene, siguranţă rutieră şi siguranţa în mediul on-line.

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ vor continua pe tot parcursul anului şcolar.

Comments

comments