Ancheta DSP şi DSVSA Argeş în cazul fetiţei diagnosticată cu SHU. Sunt analizate probe din iaurt, lapte şi apă

Duminică, două echipe ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au mers la domiciliul fetiţei din Piteşti, diagnosticate vineri cu sindrom hemolitic uremic, pentru a preleva probe din alimentele care se găsesc în frigider şi din care copilul a consumat înainte să ajungă la spital.

Sunt testate probe de iaurt natural ecologic, lapte fiert şi crud,  dar şi apa din apartamentul familiei fetiţei. Pentru că laptele era adus de la ţară, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş au recoltat probe şi de la sursă, adică de la o familie din Topoloveni de unde tatăl fetiţei a cumpărat produsul. De asemenea, este analizată atât apa de la robinet din Piteşti şi gospodăria din Topoloveni cât şi apa de la un izvor public din Piteşti, de unde familia se aproviziona, apa aceasta fiind folosită pentru spălarea zarzavaturilor care erau flosite în alimentaţie.

Probele recoltate au fost trimise la Bucureşti, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). „În cel mult patru zile vor ieşi rezultatele. Noi sperăm ca marţi să le avem”・ a declarat directorul DSV Argeş, Daniel Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here