Vineri, 1 iulie, a început stagiul de pregătire şi formare a celor 14 candidaţi care au devenit noii oameni ai legii. La data de 11 iulie, aceştia vor depune jurământul de credinţă.

Pe 1 iulie, s-au prezentat la datorie 8 poliţiste şi 6 poliţişti, care au promovat concursul pentru ocuparea unor posturi de agenți prin încadrare din sursă externă, organizat la data de 14 mai.

La data de 11 iulie, va avea loc ceremonia depunerii jurământului militar. Depunerea jurământului  de credinţă al poliţiştului va reprezenta pentru aceştia legământul faţă de ţară, lege şi români.

Astfel, până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, aceştia se vor familiariza cu noul loc de muncă şi cu noii colegi.

Începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina. Aici vor desluşi tainele slujbei de poliţist, pentru ca odată ajunşi la posturile de poliţie să aplice legea cu fermitate.

După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acel moment vor avea şi dreptul folosirii armamentului din dotare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI