Politicienii argeşeni, campioni la atras prieteni… pe Facebook

„Nu ai Facebook, nu exişti”, spune o maximă apărută odată cu naşterea şi expansiunea peste noapte a reţelelor de socializare.

În era Internetului, în care totul se află instant şi o ştire face înconjurul lumii în doar câteva secunde, şi mulţi politicieni argeşeni au considerat necesar să îşi facă pagini sau profiluri pe cunoscuta reţea de socializare, în ideea că, dacă îşi ţin la curent electoratul cu ce fac, îi vor convinge mai uşor pe alegători că sunt oameni de bună-credinţă.
Însă, deşi Facebook-ul s-a dovedit o bună modalitate de propagandă electorală (cică şi Preşedintele ţării, domnul Johannis ar fi câştigat, de fapt, pe Facebook!) reţeaua este, de fapt, o sabie cu două tăişuri. Pentru că mai contează şi ce şi cât postezi, nu doar să ai cont. Şi despre unul care pune o ştire din an în Paşti – şi aia proastă! – sau se arată prietenilor în ipostaze jenante, nu prea poţi să îţi faci o părere prea bună.
 
Plus că oricând poţi da un like unui cont, astfel că numărul de fani atraşi prin diverse mijloace poate scădea la fel de brusc cum a crescut. Dar, în general, numărul de „prieteni” sau „urmăritori” poate spune multe despre posesorul respectivului cont.

Deputatul Mircea Drăghici – 5000 de fani

Astfel, dacă e să judecăm după numărul de prieteni de pe Facebook, cel mai „iubit“ politician din judeţ pare a fi deputatul Mircea Drăghici, cu aproape 5.000 de fani. Şi soţia sa, Georgiana Drăghici, preşedinta tineretului pesedist argeşean şi prodecan al Facultăţii de jurnalism a UPIT, are mii de prieteni virtuali, mai precis 4.736! Următoarea în top este deputatul Simona Bucura – Oprescu, având 4.650 de fani, cu peste 600 mai mult decât anul trecut pe vremea aceasta.

Fostul senator Mircea Andrei are doar 1.340 de fani, o scădere dramatică faţă de cei 3.735 la care ajunsese pe vremea când încă nu părăsise Argeşul – şi politica lui – pentru alte perspective mai luminoase.

Iani Popa a atras sub 100 de fani în ultimul an

Senatorul Iani Popa, deşi nu se prea omoară cu politica, are acum 3.687. Ca dovadă că, într-adevăr nu se agită prea tare pentru doctrină, este că, într-un an, nu a reuşit să atragă decât mai puţin de 100 de noi urmăritori, dat fiind că anul trecut avea 3.594 de fani. Ca să nu mai spunem că ultima postare e din… 29 mai, de la precedenta vizită a lui Vasile Blaga în Argeş. Semn că altceva memorabil nu a mai făcut de atunci.

Politician vechi şi utilizator de Facebook aproape la fel de vechi, deputatul Andrei Gerea nu a reuşit să adune decât 3.300 de fani, iar deputatul Cătălin Teodorescu – 3.018.

Preşedintele CJ, Florin Tecău, a atras 1800 de admiratori în doar 4 luni

Campion la adunat prieteni virtuali şi a-i ţine aproape pare a fi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean, care a făcut un tur de forţă şi, cu invitaţii peste invitaţii trimise pe reţea, a reuşit să adune peste 1.800 de prieteni în numai patru luni de zile, când şi-a deschis contul, iar într-un an întreg a atras peste 3.100. Faţă de mulţi, Tecău se numără printre puţinii care postează aproape zilnic o mare parte din activitatea de la CJ.

Pe contul de politician, deschis după ce contul personal s-a „umplut” cu cei 5000 de prieteni permişi de FB, avocata Gabriela Zoană, acum director adjunct pe ţară la Registrul Comerţului, are alţi 2.778 de amici. Un numar impresionant, daca stăm să îi adunăm!

În spatele lui Zoană se află preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, care a strâns şi el, în doar câteva luni, aproape 2.724 de fani pe pagina sa de Facebook.
Nou venit în prim planul politicii de pe Argeş, vicepreşedintele CJ, Dorin Mărăşoiu, a reuşit să adune şi el, în doar câteva luni, 742 de urmăritori. Destul de bine, dacă de gândim că senatorul Zisu, care şi-a deschis contul de ani de zile, de-abia are 966 de prieteni.

Excepţie de la regula „Facebook”-ului face prefectul de Argeş, Mihai Oprescu. Spre deosebire de soţia sa, Simona Bucura, veche utilizatoare a reţelei, domnul prefect încă nu a considerat necesar să folosească acest mijloc de comunicare. Şi, spre deosebire de Consiliul Judeţean al lui Tecău, nici Prefectura Argeş nu are pagină pe Facebook.

La capitolul primari, edilul din Băbana, Bebe Ivan, pare a fi campion cu 4.496 de urmăritori. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.