NEVESTE DE SUCCES Deşi apar zilnic la televizor şi prin ziare, mulţi dintre bărbaţii de frunte ai Argeşului sunt surclasaţi de neveste atunci când vine vorba de venituri. Sunt şi situaţii când banii aduşi în casă de consoarte sunt şi de 20 de ori mai mulţi decât cei ai soţului. Se spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică!

O zicală ce se adevereşte de fiecare dată, fie că bărbaţii în cauză recunosc sau nu! În cazul nostru, nu au încotro, fiindcă îi obligă… legea. Politicienii argeşeni sunt, majoritatea, în această situaţie şi au fost daţi de gol chiar de declaraţiile de avere scrise şi semnate cu propria mână. În multe dintre situaţii, se dovedeşte clar că doamnele sunt cele care aduc mai mulţi bani în familie şi, practic, întreţin casa, în timp ce bărbaţii se „joacă” prin politica şi administraţia autohtonă, nu foarte bănoasă… oficial.

Şeful PDL Argeş câştigă de trei ori mai puţin decât soţia

O scurtă privire aruncată prin declaraţiile de avere publice ne arată că printre cei „întreţinuţi” de neveste se numără chiar şi deputatul PDL Cătălin Teodorescu. Pe anul trecut, liderul PDL Argeş a declarat că el a avut venituri de 60.000 de lei, în vreme ce soţia sa, Elena Claudia Teodorescu, medic şi proprietara unei clinici, a câştigat 160.000! Adică, aproape de 3 ori mai mult! Tot medic este şi soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Polexe şi, la fel ca şi în cazul domnului deputat, soţia vicelui câştigă cu mult mai mult. Doamna Polexe a adus în casă, anul trecut, 61.300 de lei, în timp ce soţul său abia a adunat 26.000 de lei, salariu de la Consiliul Judeţean.

Prefectul şi subprefectul, depăşiţi şi ei de soţii la venituri

Şi la „vecinii” de la Prefectură situaţia e asemănătoare. Însuşi prefectul judeţului, Cristian Soare, se bazează pe soţie atunci când vine vorba de veniturile familiei. Doamna Soare, tot medic şi dumneaei – se pare că cei mai mulţi dintre domnii pasionaţi de administraţie s-au gândit că o doctoriţă e cea mai bună nevastă la casa omului – a câştigat anul trecut 62.242 de lei din activitatea medicală şi alţi 10.104 lei din administrarea unei firme de la Domneşti. Deci, aproape 73.000. În timp ce domnul prefect Soare a adunat din funcţia de director la ITM şi apoi ca prefect al judeţului „doar” 55.000 de lei.
Şi la colegul subprefect, Ion Burnei, cea care face cei mai mulţi bani în casă e soţia. Distinsa doamnă Gabriela Burnei are în grijă afacerea cu farmacii a familiei, „Mona”, de unde a obţinut dividende de 260.400 de lei. Pentru munca de pe la Prefectură şi, mai înainte, din indemnizaţia de deputat, pe anul trecut  domnul Burnei a reuşit să aducă în bugetul familiei doar 51.396. Un raport, din nou, în favoarea doamnei, de peste 5 la 1!    

Adjunctul de la IŞJ a câştigat de cinci ori mai puţin decât soţia

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde adjunctul Titi Tudosoiu câştigă de cinci ori mai puţin ca soţia sa! Astfel, în timp ce domnul inspector şcolar general-adjunct , care e şi consilier local la Piteşti, a avut în 2012 un venit de 20.438 de lei, soţia, Nicoleta Tudosoiu, a primit de la firma de tichete de masă la care lucrează, 104.085  de lei.  

Soţia rectorului de la Universitatea de Stat a adus de 20 de ori mai mulţi bani în casă decât Ionel Didea

Recordman, în sensul negativ, la acest capitol este, evident, rectorul Universităţii de Stat, Ionel Didea. În 2012, potrivit propriei declaraţii, rectorul a adus în casă venituri de aproximativ 42.000 de lei net din activitatea de la universitate, în timp ce soţia sa, care este notar, a băgat în conturile familiei nu mai puţin de 755.248 de lei. La un calcul simplu, înseamnă aproape de 20 de ori mai mult!
Deşi nu e încă în situaţia colegilor, fiindcă acum are, pe lângă pensie, şi indemnizaţia de la Senat, senatorul Constantin Tămagă ar putea ajunge şi el la fel după ce se va retrage din politică. Potrivit celor scrise în declaraţia de avere, soţia sa, fostă profesoară, are o pensie de 18.500 anual, în timp ce a domniei sale s-a ridicat de abia la 9.440 de lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI