Acţiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul morăritului şi panificaţiei! Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor comise în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie. În urma verificărilor derulate în acest domeniu, pe parcursul anului 2016, poliţiştii au recuperat un prejudiciu de aproape 3.700.000 de lei, cauzat bugetului de stat.

Combaterea evaziunii fiscale, în toate formele în care aceasta se manifestă şi protejarea intereselelor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română. Pe parcursul anului 2016, poliţiştii au continuat controalele, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. Astfel, au fost verificați atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsele finite către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 1.515 infracţiuni, dintre care 357 de fapte de abuz în serviciu, 291 de înşelăciune, 87 de fapte de evaziune fiscală, 13 infracțiuni de luare, respectiv dare de mită, restul fiind alte tipuri de infracțiuni. În cadrul dosarelor penale referitoare la aceste au fost cercetate 974 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 909 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 1.603.495 de lei şi au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 171.661 de lei.

În urma verificărilor derulate în acest domeniu, pe parcursul anului 2016, poliţiştii au recuperat un prejudiciu de aproape 3.700.000 de lei, cauzat bugetului de stat.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale inspectoratelor de poliţie judeţene, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi secţiilor regionale de poliţie transporturi. De asemenea, la unele acţiuni au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

Comments

comments